Dolar 32,3996
Euro 34,5594
Altın 2.380,76
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Mağazaya girenlerin yüzde kaçı alışveriş yapıyor?

Mağazaya girenlerin yüzde kaçı alışveriş yapıyor?
03 Mayıs 2016 12:01
A+
A-

SMG

Türkiye’de ilk dijital müzik yayını ileten şirket olan SMG, markalara sunduğu çözümlere bir yenisini daha ekledi. Müşterilerine kişi sayımı hizmeti de vermeye başlayan SMG, özel olarak geliştirdiği cihazla video analitik teknolojisi kullanarak belirli bir bölgedeki insan trafiğinin yönlerine göre ölçümlenmesini sağlıyor.

Şirketlere müzik, anons ve reklam yayını desteğinin yanı sıra bekleme müziği, entegre ses-görüntü ve ekran yönetimi çözümleri sunan SMG, verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi: SMG Counter… SMG Counter, bir kişi sayma sistemi. Başta perakende sektörü olmak üzere mağaza, AVM, müze, kütüphane ve benzeri alanlarda kullanılan sistem; saatlik olarak işletmenizi, mağazanızı ziyaret eden müşteri sayısını ve bu müşterilerin hangi oranda alışveriş yaptığını bilmenize olanak tanıyor. Kişi sayımından elde edilen bilgiler promosyon ve reklamların müşteri sayısındaki değişime etkisinden iş gücü planlanmasına, zincir mağazaların performans karşılaştırılmasından AVM’lerde kira yönetimine kadar birçok alanda kullanılabiliyor.

SMG Counter’ı hizmet verdikleri markalardan gelen talep üzerine işletmelerin verimliliğini arttırmak ve kaynakların etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla tasarladıklarını anlatan SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, sundukları hizmete ilişkin şunları söylüyor: “SMG Counter ile saatlik olarak işletmenizi ziyaret eden potansiyel müşteri sayısını ve bu müşterilerin hangi oranda alışveriş yaptığını öğrenebilirsiniz. Kişi sayımı sayesinde işlek bölgeleri belirleyerek kampanya ve reklamlarını daha etkin yerleştirebilirsiniz. Ayrıca pazarlamaya yönelik yatırımlarınızın sonuçlarını daha hızlı bir şekilde değerlendirerek stratejinizi belirleyebilirsiniz.”

Kişi sayma sistemlerinde kızılötesi, termal görüntüleme, video analitik ve wifi tabanlı teknolojiler kullanılıyor. SMG Counter ise bunlardan video analitik teknolojisini kullanarak istenilen bölgedeki insan trafiğinin yönlerine göre ölçümlemesini yapabiliyor. Sistem, geliştirilen bulut tabanlı veri saklama özelliği sayesinde tüm bilgisayar ve mobil cihazlardan anlık veri izleme ve kontrol imkanı tanıyor. SMG Counter’ın veri tabanı üzerinde tüm bilgiler 10 yıla kadar cihaz üzerinde ve bulutta saklanabiliyor. Ayrıca herhangi bir donanım ve yazılım değişikliği yapmadan tüm sayma sonuçları müşteri tarafındaki bir sunucuya aktarılabiliyor. Birden fazla cihazın birlikte çalışmasına imkan tanıyan sistem sayesinde birden fazla noktada sayma yapılarak sonuçlar otomatik olarak birleştirilebiliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI