Dolar 32,3961
Euro 34,7692
Altın 2.435,72
BİST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Küçükçekmece’nin büyük dönüşümü

Küçükçekmece’nin büyük dönüşümü
01 Mart 2014 11:40
A+
A-

kucukcekmece-aziz yeniayDaha 10 yıl öncesine kadar kimsenin yaşamak istemediği bir semt olan, adı Halkalı Çöplüğü ve çarpık yapılaşmayla anılan Küçükçekmece, hızla dönüşürken kültür ve sanatın da merkezi oldu.

Küçükçekmece… Adını deniz kıyısında gelişmiş bir lagün gölünden alan Küçükçekmece’nin, son yıllarda gerçekleştirilen imar faaliyetleriyle yıldızı hızla parladı, adı ilklerle anılmaya başlandı. “Türkiye’deki İlk Planlı Kent Merkezi Projesi” unvanına sahip ilçenin yapımı bitme aşamasına gelen belediye binası da “Türkiye’nin İlk Yeşil Kamu Binası”  olacak.  Halkalı’da ağustos ayında açılan Arenamega da amfi tiyatro konseptindeki gösteri merkezleri arasında “Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük Gösteri Merkezi “ sıfatına sahip.  Değişimin mimarı olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 10 yıllık icraatlarını AKŞAM’a anlattı:

İLK PLANLI KENT MERKEZİ

“Türkiye’deki İlk Planlı Kent Merkezi Projesi” unvanına sahip kentsel yenilenme projesi Küçükçekmece  Meydanı ve çevresini kapsamaktadır. Halen 549 işyeri ve 464 konutun bulunduğu, 8 hektarlık alanı kapsayan proje, tüm yapılarla birlikte  yaşam alanlarının da  yeniden inşasını sağlayacak. Proje, kullanılabilir yeşil alan miktarının artırılarak çevresel donatıların sağlanması  ve  Neolitik çağ ile Osmanlı İmparatorluğu zamanına ait tarihi kalıntıların  orijinal haliyle korunmasını da sağlayan bir kentsel dönüşüm projesidir.

ÇEVRECİ İLK KAMU BİNASI

Doğal kaynakların akıllıca kullanımı ilkesi ve sürdürülebilirlik bilinciyle tasarlanmış Breeam Sertifikalı  “Türkiye’nin İlk Yeşil Kamu Binası”  olan “Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Binası” kendi enerjisini kendi üreten ve çevreye zarar vermeyen akıllı bir bina olacak. Doğal aydınlatma ve doğal havalandırma sistemi kullanılarak enerji tüketiminde %24-50 arası düşüş; Yağmur suyu depolama sistemi ile sulama ihtiyacının karşılanarak su tüketiminde % 40 oranında azalma sağlaması da binanın önemli özelliklerindendir.

ARENAMEGA AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Halkalı’da inşa ettiğimiz Arenamega, amfitiyatro konseptindeki gösteri merkezleri arasında “Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük Gösteri Merkezi” unvanına sahiptir. Kapalıda 10 bin açıkta 35 bin seyirci kapasitelidir. Ayrıca,  704 m2’lik dev sahnesiyle uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek nitelikteki Arenamega  “Avrupa’nın en büyük sahnesi” unvanına da sahiptir.  Cennet,  Sefaköy ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri’nden sonra inşa edilen Arenamega’da Eyfel Kulesi’nde kullanılan demirin iki katından fazla demir  kullanıldı.  Geçmişte Harbiye’ye, Bostancı’ya konser ve gösteri izlemeye giden  Küçükçekmeceliler artık kültür ve sanat merkezi haline gelen ilçemizde önde gelen sanatçı ve müzik topluluklarını izleyebiliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI