Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ICCI 2013, 24 Nisan’da açılıyor…

ICCI 2013, 24 Nisan’da açılıyor…
13 Mart 2013 10:23 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 22:01
A+
A-

ICCI2012_Acilis3

30 ülkeden 350 enerji şirketi İstanbul’a gelecek, enerjinin kalbi ICCI 2013’te atacak

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılacak.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı ve konferansı olan ICCI 2013’te ulusal ve uluslararası en güçlü, en önemli enerji şirketleri yer alacak. Dünya enerjisi şirketlerinin kalbinin 3 gün boyunca İstanbul’da atmasını sağlayacak fuara 15 bin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden de yoğun bir katılım talebi olan fuar geçtiğimiz yıl, 30 farklı ülkeden 300 üzerinde şirket ve 14 bine yakın ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Fuarda standlarıyla yer alan ulusal ve uluslararası şirketler ise en son teknoloji enerji çözümlerini ziyaretçilere tanıttı.

 Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık, 24 – 25 – 26 Nisan 2013 tarihlerinde 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nı (ICCI 2013) İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek. Toplam 12 bin metrekarelik alanda ve 3 salonda düzenlenecek ICCI 2013, toplamda 15 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında ayrıca düzenlenecek B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde katılımcı firmalar ile ziyaretçiler arasında gerçekleşecek iş anlaşmaları sayesinde ülkeler arasındaki iş hacmini artırmayı amaçlıyor.

Bu yıl da KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamına alınan ve Türkiye’nin çevre ülkeleri arasındaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı olma özelliğine sahip ICCI 2013’e 350 firma ve 15 bin kişinin üzerinde sektör temsilcisinin katılması hedefleniyor.

 Enerjinin bilişim teknolojileri ilk kez ICCI’da

 Enerji sektöründe faaliyet gösteren birbirinden farklı şirketler için en yeni teknolojiye ait ürünleri ziyaretçilerine tanıtmayı amaçlayan ICCI 2013 kapsamında yepyeni bir bölüm yer alacak. Daha önce ICCI fuarlarında yer almayan ancak Türkiye’deki enerji şirketlerinin en önemli unsuru olan enerji yönetiminin alt yapısını sağlayan IT çözümleri ve enerji ticareti de ICCI 2013 fuar alanında yerini alacak. Özellikle Almanya doğalgaz dağıtımı, elektrik iletimi, ve enerji yönetimi alt yapısını sağlayan yazılım alanında faaliyet gösteren şirketleri en son teknolojik çözümlerini ICCI 2013’e taşıyacak.

 ICCI 2013 Fuar ve Konferansında, dünya enerji sektörü ile ülkemiz enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde, enerjide liberalleşme ve yeniden yapılanma, talep ve arz projeksiyonları, AB enerji politikaları gibi konuların yanı sıra; Kojenerasyon, Yüksek Verimli Enerji Üretim Teknolojileri, Enerji Tesis İşletmeciliği, Yenilenebilir Enerji, Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm Sistemleri, Çevre Teknolojileri gibi teknik konulara da hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer verilecek.

 Alım heyetlerinin sayısı artacak

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, ICCI 2013 için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini, fuar konseptinde çeşitli yenilikler olacağını belirtti. ICCI 2012’de fuar alanı olarak dolmuş olan İFM 9 ve 10 no’lu hall’lere ilaveten 11 no’lu hall’ün de hizmete açıldığı bilgisini veren Bulak, burada akıllı enerji ile ilgili daha farklı konseptteki firmaların bir araya geleceğini belirtti. Bulak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl çok farklı iki konsept ile B2B’nin yoğun olduğu ve alım ekiplerinin de çok daha fazla yoğun katılacağı nitelikte bir fuar düzenlemeye çalışacağız. Birçok ülkeden yabancı ziyaretçiler etkinlikte yer alacak. Özellikle Ekonomi Bakanlığı’nın bize yaptığı öneri ile yine onların destekleri sayesinde alım heyetleri getirirken; Afrika ülkelerine de, bu konuda yatırım yapmakta olan başta Nijerya olmak üzere, önem verdik. Dolayısıyla alıcı potansiyeline sahip daha farklı bir konsept ile hizmetimizi geliştireceğiz”.

REKLAM ALANI