Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki ANKOMAK Fuarı’nda büyük ilgi görüyor

Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki  ANKOMAK Fuarı’nda büyük ilgi görüyor
10 Haziran 2012 20:39
A+
A-

2009 yılından bu yana Türkiye pazarında faaliyet gösteren Finlandiya merkezli çelik üreticisi Ruukki, sektörün en önemli etkinliği olan ANKOMAK Fuarı’nda büyük ilgi görüyor.Ruukki,yüksek dayanımlıOptim ve aşınmaya dayanıklı Raex serisinden oluşan çelik ürünlerini 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen fuarda katılımcılara tanıtıyor.

1960 yılından bu yana 30’un üzerinde ülkede iş ortaklarına sunduğu çözümler ile farklılaşan, Finlandiya merkezli çelik üreticisi Ruukki; 2009 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarına yönelik atılımlarını sürdürüyor. Sektörün yakından takip ettiği ANKOMAK Fuarı’na şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt’in  katılması ise Türkiye’ye verilen önemin bir göstergesi. Thomas  Hörnfeldt fuarda yaptığı açıklamada, 2009 yılında giriş yaptıkları Türkiye pazarındaki performanslarının çok etkileyeci olduğunu belirterek, “Faaliyet gösterdiğimiz alanda teknoloji lideriyiz. Önümüzdeki yıllarda çelik üretimimizin içerisinde özel çelik ürünlerinin payını artırarak yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa ana pazarımız olmakla birlikte; Çin, Brezilya, Türkiye ve Hindistan gibi hızla gelişmekte olan pazarlardaki büyüme hızımızı artırmayı amaçlıyoruz. Bu pazarlardaki inşaat ve madencilik sektörlerinde yaşanan büyüme, özel çeliklere olan talebi artırmaktadır” dedi.

 

“Ruukki’nin özel çelikleri, makine üreticilerine fayda sağlıyor”

Ruukki’nin yüksek dayanımlı Optim ve aşınmaya dayanıklı Raex özel çelik ürünlerinin, hafif yapıların yapısal gücünü arttırdığını belirterek şunları söyledi;

“Ruukki olarak hedef kitlemiz; taşımacılık, inşaat, madencilik ve otomotiv sektöründeki makine üreticilerinden oluşuyor. Optim yüksek dayanımlı çeliğin kullanıldığı taşımacılık sektöründe römorklar, standart çelikten üretilen römorklara göre daha hafif olma özelliği taşıyor. Aşınmaya dayanıklı Raex çelikler ise yapısal parçaların aşınma ve zarar görmesini önlerken, yol inşaatı ve madencilik makinelerinin onarım maliyetleriniazaltıyor. Raex ile üretilen kepçeler, yapısal çelik ile üretilenlere göre 2 ile 3 kat daha uzun ömürlü oluyor. Artan yük gerektiren uygulamalarda, aşınmaya dayanıklı Raex ve yüksek dayanımlı Optim çeliklerin kullanımı çeliğin kalınlığını ve damper gövdesinin ağırlığını yüzde 20 oranında azaltıyor. Raex- aşınmaya dirençli çelikler, çarpma tokluğu ve sertlik avantajları ile kepçe ve konteynerlerin yanı sıra; mükemmel bükülebilme, kaynaklanabilirlik ve kesim özellikleri sunarak mobil araçlar, üst kademe ticari araçlar, vinç kolları ve diğer kaldırma ekipmanlarının parçalarınınyapımında dakullanılıyor.”

“Sektörümüzün en sürdürülebilir şirketleri arasında yer alıyoruz”

Ruukki’nin, sektörünün en sürdürülebilir şirketleri arasında yer aldığına da dikkat çeken Hörnfeldet; “Ruukki, gelişmeye bağlı en iyi firmaları temsil eden iki Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi(DJSI World and DJSI Europe) içerisinde yer alıyor. Ruukki,karbondioksit emisyonları düşük çözümleri ile, temiz ve yeşil çevreye destek veriyor. Özel çelik ürünleri müşteri uygulamalarını daha az malzeme ile daha fazla değere çeviriyor. Özel çelik ileüretilen araçlarda enerji tasarrufuna ve emisyonların azalmasına ilaveten aşınma direnci gerektiren uygulamalarda uzun yaşam döngüsü sağlanıyor. Ayrıca nutmamak gerekir ki çelik yüzde 100 geri dönüştürülebilir olma özelliği de taşıyor” dedi.

 

REKLAM ALANI