Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

“No Fear çözümü, üç disiplini bir arada kullanan Türkiye’deki ilk sistemdir”

“No Fear çözümü, üç disiplini bir arada kullanan Türkiye’deki ilk sistemdir”
13 Şubat 2014 13:25 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2014 13:38
A+
A-

Akkök Şirketler Grubu’na bağlı olan ve 1977 yılından beri kimyasal pazar liderliğinde adından sıkça söz ettiren Ak-kim Kimya Türkiye’de ilk olarak geliştirdiği  ‘No Fear’ çözümünü düzenlediği toplantıda tanıttı.

AHMET SERDAR YEĞİN

Toplantıda ilk olarak söz alan Ak-kim Satış pazarlama direktörü Ahmet Serdar Yeğin “Ak-Kim  kimya’nın çalışmaları  hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Serdar: Akkök Şirketler grubunun iştiraki olarak kurulan Ak-Kim, başlangıçta kendi tekstil ve kimyasal ihtiyacını karşılamak maksadı ile faaliyete geçmiştir. Akkök Şirketler Grubu’nun iştiraki olarak Ak-Kim 37 yılı geçen  sürede; sahip olduğu yüksek teknoloji ve geniş ürün yelpazesiyle, uluslar arası standartlara uygun inorganik ve organik kimyasalları. ‘tekstil kimyasalları’, ‘kağıt ve su kimyasalları’ ile ‘çimento öğütme-beton katkı-yapı kimyasalları’ olarak üç gruba ayırdığımız performans kimyasalları ile farklı birçok sektöre hizmet vermekte ve anahtar teslimi ile teknoloji ihracatı da yapmaktadır. Bugüne kadar Ürdün, Suriye, Pakistan, Cezayir ve Yunanistan’da Tesislerini kurduk, devrettik ve çalıştırdık” dedi.

“Ak-Kim’in 2013 yılı toplam cirosu, 157 milyon dolar olarak gerçekleşti”

Türkiye’deki yatırımlarına aralıksız devam eden Ak-Kim’in, geçtiğimiz 2013 yılında toplam cirosu 157 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Ahmet Serdar Yeğin “157 milyon dolar toplam cirosu ve bunun içinde 30 milyon dolar ihracat rakamı ile istikrarlı büyümeyi hedef olarak belirledik “ şeklinde konuştu.

“Ak-Kim, bugün Türkiye’de az sayıda Ar-Ge merkezine sahip olan kuruluşlardan biri”

Kimya sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon  alanında ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini ifade eden Ahmet Serdar Yeğin “Ak-Kim Kimya, 2011 yılından itibaren daha sistematik bir şekilde ele aldığı Ar-Ge faaliyetlerinde, ilgili mevzuatın gerektirdiği altyapı ve personel sayısına ulaşılmasının ardından, “Ar-Ge Merkezi” belgesi almak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvuru geçtiğimiz Kasım ayında kabul edildi.

Ar-Ge faaliyetlerimiz 2011 yılından itibaren daha sistematik bir şekilde ele alınmaya başlanmıştı. Bu yolda önemli bir aşamayı Temmuz 2013’te 2.256 m2’lik alana kurulu, içinde 4 laboratuvar, çeşitli büyüklüklerde ofis, toplantı odaları, seminer ve dinlenme salonları bulunduran yüksek teknolojiye sahip yeni Ar-Ge binamızın hizmete açılmasıyla geçmiştik. Ar-Ge Merkezi Belgesini almamızla birlikte ülkemizin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğumuz tescillenmiş oldu. Bundan sonrasında Ak-Kim, Yalova ve Çerkezköy’de yaklaşık 300 bin metrekarelik alana kurulu, yüksek teknolojiye sahip çağdaş üretim tesislerinde uluslararası pazarın kalite onayını almış inorganik, organik kimyasallar ve tekstil yardımcı maddeleri ile kâğıt, su, çimento öğütme, beton katkı ve yapı kimyasalları üretiyor”  şeklinde konuştu.

 “No Fear Çözümü sayesinde Kontinü Kasar prosesindeki ağartma işleminde katalitik hasar sebebiyle oluşan kumaş delinmelerinin önüne geçmek artık mümkün”

Ahmet Serdar Yeğin ‘den sonra söz alan Ak-Kim Tekstil Kimyasalları Bölümü; Satış Birim Yöneticisi Oğuz Alper, Ak-Kim’in tekstil sektörüne yönelik entegre çözümü No Fear hakkında bilgi verdi.

ALPER OĞUZ

“Ak-Kim bünyesindeki tekstil, kimya ve mühendislik gibi farklı disiplinlere sahip bölümleri ile müşterilerine her açıdan çözüm getirmeyi hedeflemiştir. Tekstil sektöründe, ağartma işleminde pamuklu kumaş çeşitli etkenlerden (dış etken, ham kumaş, su, kostik ve buhar hatları) oluşan partikül haldeki demir sebebiyle hasara uğrayabilmektedir. Hasar görmüş yani delinmiş kumaşlar kullanılamaz olduğundan üreticiyi hem maddi zarara, hem de zaman kaybına uğratır.

Ak-Kim; mühendislik, kimya ve tekstil proses bilgilerini kullanarak 2 yıllık bir çalışmanın sonunda, ağartma işleminde kumaş delinmelerini önlemeye yönelik No Fear çözümünü geliştirdi. Bu sistem, üç disiplini bir arada kullanan Türkiye’deki ilk sistemdir.

No Fear çözümü sayesinde artık Kontinü Kasar prosesindeki ağartma işleminde, katalitik hasar sebebiyle oluşan kumaş delinmelerinin önüne geçmek mümkün olacak. Bu da tekstil sektöründeki işletmeler için hem zaman, hem de maddi tasarruf anlamına geliyor.

Ak-Kim Kimya, yukarıda belirtilen çözümler ve buna benzer müşteriye özel sistemler geliştirip; mühendislik, kimya ve sektör bilgisiyle işletmelerin en büyük çözüm ortağı olmaya devam edecektir.”

Ak-Kim’in 2013 yılında Hayata Geçirdiği Projeleri:

2013 yılında Ar-Ge çalışmaları tamamlanan “Cocoamidopropyl Betaine Üretimi” projesi için 10.000 ton/yıl kapasiteli üretim tesisinin kurulumu yatırımına başlanmıştır. Betain üretimi ile birlikte Ak-Kim hem home-care endüstrisine yönelik ürünleri ürün gamına eklemiş, hem de henüz portföyünde olmayan kimyasalların üretilebilmesi için bilgi birikimini geliştirmiştir.

Ak-Kim Avrupa’nın 2. büyük su kimyasalları ve koagülant üreticisi olan Feralco ile eşit hisseli ortaklığa imza atarak AKFERAL şirketini kurmuştur. Sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacak AKFERAL, ürünlerini Yalova’da bulunan Ak-Kim Kimya tesislerinde üretiyor. Bu birleşme ile Ak-Kim Kimya su kimyasalları alanındaki ürünlerini çeşitlendirirken, teknik servis hizmetleri ile işletmelere özel entegre çözümler sunmaya da devam edecek.

2013 yılında yeni Ar-Ge binasına taşınan Ak-Kim Ar-Ge ekibi,  daha gelişmiş olanaklarla çalışmalarına devam etmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Ar-Ge Merkezi” unvanını 2013 yılında alan Ak-Kim Ar-Ge’nin yetkinlikleri resmi düzeyde de kabul edildi.

Ak-Kim’in 2012 yılında Hayata Geçirdiği Projeleri:

Sodyummetabisülfit (SMBS):  Ak-Kim, 2012 yılında 26.000 ton/yıl kapasiteli SMBS tesisine ek olarak, 40.000 ton/yıl kapasiteli ikinci bir SMBS tesisi kurmuştur. Yeni kurulan tesis ton başına daha az enerji tüketirken, daha iri kristalli mal üretecek şekilde tasarlandı ve 6,3 milyon dolar yatırımla Aralık 2011’de devreye girdi.

Hidroklorik Asit (HCl): Ak-Kim,  pazarın ihtiyacına yönelik olarak ek iki reaktör montajıyla mevcut kapasitesini %25 oranında artırdı. Çalışma, Kasım 2011’de tamamlandı.

Sodyumhipoklorit: Ak-Kim, ayrıca Pazarın ihtiyacına yönelik olarak 320 ton/gün olan kapasitesini 480 ton/gün’e yükseltti. Üretim kapasitesinde % 50 artış sağlayan proje Mayıs 2011’de tamamlandı.

Klor Alkali Depolama Kapasite Artışı: Ak-Kim, mevcut kapasiteye ek olarak 300 m3 Sodyumhipoklorit, 300 m3 Hidroklorik asit ve 500 m3 sodyum hidroksit depo tankı montajı yaptırdı.  Sodyumhipoklorit ve HCl tankları 2011 yılında devreye alınırken,  sodyum hidroksit tankı ise 2012 Nisan ayında tamamlandı ve böylece klor alkali depolama kapasitesi % 50 oranında artırılmış olduğunu belirti.

EKONOMİ AJANDASI

AK-KİM

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: