Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Erzurum OSB yeni yatırımlarla 3 bin kişiye istihdam yaratacak

Erzurum OSB yeni yatırımlarla 3 bin kişiye istihdam yaratacak
05 Eylül 2012 07:29
A+
A-

 Kış turizmi ve hayvancılığın yanısıra sanayi alanında da iddiasını artırıyor.

  Son 3 yılda hayata geçen yatırımlarla istihdam edilen kişi sayısının bin 700’den 4 bine çıktığı Erzurum Organize Sanayi Bölgesi, artan girişimci taleplerini karşılamak için 93 parselden oluşan yatırım alanına 23 parsel daha ekledi. Bu ek yatırım alanında inşaattan, hayvancılığa farklı sektörlerdeki firmalara yer tahsis eden OSB yönetimi, yeni yatırımlarla 3 bini aşkın kişiye daha istihdam yaratmayı hedefliyor.

1 Eylül’den itibaren sanayicilere bedelsiz su vermeye hazırlanan OSB yönetimi, doğalgaz altyapı çalışmaları için de proje hazırladı. Erzurum OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, bölgelerinin 37 yıllık geçmişi bulunduğunu belirterek, “Yerel ve ulusal firmalarla görüşerek yatırım için girişimlerde bulunmayı sürdürüyoruz.

Erzurum OSB’de 2009 yılında bin 700 kişinin istihdam ediliyordu. İstihdam oranını artırmak için birçok çalışma yaptık. Bu çabalarımız olumlu sonuçlar verdi. Zaman çerisinde istediğimiz başarıyı yakaladık
ve OSB’de istihdam edilen kişi sayısını 4 bine çıkardık. Bu gelişmenin kentin işsizlik sorununun çözümünde
önemli etkisi oldu” dedi. Yeni yatırımlara olanak sağlamak için Erzurum OSB’de 23 sanayi parselinden oluşan ek bir alan oluşturdukları bilgisini veren Bakaç, “Ek alandaki sanayi arsalarına yatırım yapacak kişileri özenle seçtik. Tahsis yapılan firmaların bölgemize yaptıkları yatırımlar seçimlerin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Çağrı merkezlerinde bin 750 kişi daha istihdam edilecek Bakaç, 93 parselden oluşan 1’inci etaba eklenen 23 parselde farklı sektörlerden firmaların faaliyet göstereceğini ifade ederek, “Yapı kimyasalları sektöründe 8 milyon lira yatırımla 130 kişilik istihdam, inşaat sektöründe ise 14 milyon lira yatırımla 600 kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca, hayvancılık ve tarım alanında ise 250 kişiye istihdam sağlayan 13 milyon 500 bin liralık yatırım yapıldı. 6 milyon 100 bin liralık gıda, temizlik ve plastik sanayi yatırımıyla 300 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun yanında, 5 milyonluk basın yayın yatırımıyla 80 kişiye ekmek kapısı oluşturulacak. Çağrı merkezleri, kapasitesinin altında faaliyet gösteriyor. Çağrı merkezlerinin bin 750 kişinin daha istihdam edilmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI