Dolar 32,4499
Euro 34,6575
Altın 2.386,73
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Enerjiyi Yaratanlar İnsan Kaynakları Zirvesi’nde Buluştu

Enerjiyi Yaratanlar İnsan Kaynakları Zirvesi’nde Buluştu
16 Şubat 2013 10:35 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2013 10:36
A+
A-

Zirvede_zumbaZirvede_zumba

Alanında Kıta Avrupası ve Türkiye’nin en büyük organizasyonu olan “18. İnsan Kaynakları Zirvesi” renkli görüntülere sahne oldu. “Mind Mapping” (zihin haritası) yaratıcısı Tony Buzan, aşkın en güzel hallerinin yazarı Elif Şafak ve daha birçok ünlü konuşmacı “yaratıcı enerji” konusundaki çarpıcı görüşlerini 2 bini aşkın katılımcıyla paylaştı.

 13-14 Şubat tarihleri arasında MCT Danışmanlık tarafından düzenlenen 18. İnsan Kaynakları Zirvesi; “Enerjiyi Yaratanlar: Hareket, Dönüşüm, Güç” temasıyla yerli yabancı 2 bini aşkın katılımcıyı buluşturdu. “İklim, Etkililik, Liderlik ve Yetkinlik” başlıkları altındaki 75 oturumda yaklaşık 100 konuşmacı yer aldı.

 Zirvenin son günü, 14 Şubat’ta tüm dünyada kadına şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenen “1 Milyar Ayaklanıyor” (1 Billion Rising) kampanyasına destek vermek amacıyla tüm katılımcılar “zumba” dansı yaptılar.

Çocuklar gibi enerjik olmalıyız”

Çalışanlar ve kurumlar için enerjiyi; harekete, dönüşüme ve güce yönlendirme formüllerinin paylaşıldığı zirvenin açılış konuşmasını, “beynin İsviçre çakısı” olarak nitelendirilen ve tüm dünyada 250 milyondan fazla kişi tarafından uygulanan “Zihin Haritası”nın (Mind Mapping) yaratıcısı ünlü zihin okur-yazar uzmanı Tony Buzan yaptı.

Microsoft, IBM, HSBC Bank ve BP gibi dev şirketlere danışmanlık yapan Buzan, günümüz bilgi çağının yarattığı en büyük problemin; aşırı bilgi akışı nedeniyle insan beynine gereğinden fazla yük binmesi ve bunun sonucunda stres artışı ve enerji kaybı yaşanması olduğuna dikkat çekti. Buzan, “Çocukça değil ama çocuklar gibi enerjik olmalıyız. Vizyon sahibi olarak zihnimizde yarattığımız cennete ulaşmayı istemek, enerjimizin sürmesi için önem taşıyor” dedi.

REKLAM ALANI