Dolar 32,5249
Euro 34,8871
Altın 2.433,03
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

Dünya otomotivinin geleceği Kasım’da İstanbul’da tartışılacak

Dünya otomotivinin geleceği Kasım’da İstanbul’da tartışılacak
19 Haziran 2016 11:33
A+
A-

IACE

Dünya otomotiv devlerinin mühendisleri bu yıl ilki gerçekleştirilecek “International Automotive Engineering Conference” için Türkiye’ye geliyor

  • Türk Otomotiv Sanayii önümüzdeki 3 ve 4 Kasım’da bu yıl ilki gerçekleştirilecek IAEC (Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı) için hazırlıklara başladı. Ana sanayi başta olmak üzere tedarik sanayiinden dünya otomotiv devlerinin Ar-Ge ve ürün geliştirmeden sorumlu mühendislerinin katılacağı konferansta otomotivin yarını tartışılacak.
  • OIB, OSD, OTEP ve TAYSAD’ın işbirliği ile düzenlenecek konferansa Amerikan Otomotiv Mühendisleri Derneği, (Amerikan Society of Automotive Engineers – SAE International) de destek veriyor. SAE International’in ilk Türk Başkanı olan Cüneyt Öge düzenlenecek konferans ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

İstanbul önümüzdeki 3 ve 4 Kasım’da dünya otomotiv sektörü için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliği ile düzenlenecek ve Amerikan Otomotiv Mühendisleri Derneği’nin (Amerikan Society of Automotive Engineers – SAE International) de destek vereceği IAEC (Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Konferansı/International Automotive Engineering Conference) Dünya otomotiv devlerinin mühendislerini buluşturacak. Otomotiv Ana sanayi ve  tedarik sanayiinden dünya otomotiv devlerinin, Ar-Ge ve ürün geliştirmeden sorumlu mühendislerinin katılacağı konferansta otomotivin bazı önemli başlıklarının yarını tartışılacak.

“IAEC sektörün dünya çapında saygın bir etkinliği olacak”

Toplantıda söz alan Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’na destek veren SAE International’in ilk Türk başkanı olan Cüneyt Öge, “IAEC sadece Türk Otomotiv Sektöründe görev alan mühendislerin değil, dünya çapında tüm otomotiv mühendisleri için de önemli ve saygın bir etkinlik olacak” dedi.

“Amerikan Society of Automotive Engineers yani SAE International, otomotivin en saygın kuruluşlarından biri olarak gerek ABD’de gerekse dünyanın çeşitli ülkelerinde son derece etkili kongreler düzenleyen, sektörün gelişimine katkı sağlayan, her biri birer bilgi ve referans kaynağı niteliğindeki yayınlar yapan, kendi standartlarını oluşturmuş seçkin bir kurumdur” diyen SAE International Başkanı Öge, “Türkiye’nin otomotiv alanında kat ettiği mesafeler, sektördeki kuruluşların Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki başarıları, otomotiv mühendisliği alanında artan iş olanakları, yine otomotiv mühendisliği alanında Türk üniversitelerinin çalışanları IAEC’nin Türkiye’de yapılmasının en önemli nedenleridir. IAEC sayesinde Türk otomotiv sanayiindeki yeniliklerin dünya pazarlarına açılması daha da kolaylaşacaktır. SAE International olarak bu bakımdan IAEC’yi çok önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

“Böyle bir uluslararası konferansa ihtiyaç vardı”

Düzenlenen basın sohbet toplantısında konferans hakkında bilgi veren IAEC Düzenleme Komitesi ve OTEP Başkanı Prof. Dr. Ali Göktan,  “Ülkemizde gerçekleştirilen ‘Otomotiv’ konulu kongre, konferans, sempozyum ve benzeri organizasyonların sayısı son yıllarda sevindirici biçimde arttı. Ancak bu organizasyonlardan birkaç tanesi dışında çoğunluğu oldukça dağınık kaynaklardan beslenmekte. Hâlbuki ülkemizin ihracatta olduğu gibi Ar-Ge ve yenilikçilik çalışmalarında da en başta gelen sanayii niteliğindeki otomotivin, ilgili STK’lar ve kuruluşlarca sahiplenilmiş ve tekrarlanan bir kongreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere OSD, OTEP ve TAYSAD; OİB’nin de sağlamış olduğu destekle bir araya gelerek ‘Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’nın yani International Automotive Engineering Conference (IAEC) programının hayata geçirilmesine karar vermiştir ” dedi.

Otomotiv mühendisliğinin yarını tartışılacak

Konferansla, otomotiv sanayiinin mühendislik alanında atması gereken adımların, mühendisliğin otomotiv sanayiindeki mevcut bazı dinamikler çerçevesinde, uluslararası uzmanlarının görüşleri ilenin katılımcılarla paylaşılmasının amaçlandığını kaydeden Prof. Dr. Göktan, “Otomotiv Sanayii içinde mühendislik faaliyetlerinin geliştirilmesine, üniversitelerin sanayi ile işbirliğini kuvvetlendirmesine ve uluslararası boyutta mühendislik konularında firmaların, bilgi ve teknik başlıklarda alternatif kaynak kullanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaca paralel eğitim ve geliştirme faaliyetleri, hem teknik personel hem de mühendis kadrosu için gereklidir. Bu amaç ve gereklere dayanarak Otomotiv Mühendisliği Konferansı algı yönetimi, bilgi paylaşımı ve otomotivdeki mühendislik faaliyetlerine yön verecek çerçevede planlanmaktadır“ diye konuştu.

Otomotivin saygın isimleri gelecek

“Otomotivin en saygın ve yaygın kuruluşlarından olan ve gerek ABD’de gerekse dünyanın çeşitli şehirlerinde son derece etkili kongreler düzenleyen, yayınlar yapan, en önemli standartlara yön veren SAE International ile olan yakın ilişkilerimiz seneler öncesine dayanmaktadır” diyen Prof. Dr. Ali Göktan, “Özellikle 2016 yılı için SAE International Yönetim kurulu Başkanı görevi için seçilmiş olan Sayın Cüneyt Öge, SAE organizasyonunun Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde SAE, IAEC girişimimize destek vermek üzere bizlerle işbirliği yapmaktadır. SAE International’ın, konferansımızı konularında uluslararası uzman konuşmacılarla destekliyor olması sayesinde programımızda SAE’den konuşmacı misafirlerimizi de ağırlama fırsatı bulacağız. SAE yanında ayrıca Avrupa’dan ve ülkemizden değerli uzmanlar, konferansın seçilmiş konularını değerlendirme ve görüşleri ile sunuş yaparak ve panellerde tartışarak katkı vereceklerdir. IAEC’nin devam eden senelerde yeni güncel başlıklarla düzenlenmesi ve ardından iki yılda bir tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Konferansın konu başlıkları

3–4 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan IAEC 2016’da; “Otomotivde Hafifleştirme”, “Otomotiv Mühendisliği Eğitimi” ve “Otomotiv Sanayiinde Kariyer” başlıklarını kapsayacak konular tartışılacak.

 

REKLAM ALANI