Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Bayraktar: Master planı tamamladık

Bayraktar: Master planı tamamladık
09 Temmuz 2013 07:44 | Son Güncellenme: 09 Temmuz 2013 07:45
A+
A-

erdogan-bayraktar

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’a kurulacak 1 milyon 200 bin nüfuslu yeni şehirle, konumu nedeniyle tartışılan üçüncü havalimanının zemininin sağlam çıktığını söyledi.

 Bayraktar, “Jeolojik çalışmalar iki bölgenin de deprem açısından İstanbul’un en sağlam yerleri olduğunu gösteriyor. Böyle zemin İstanbul’un hiçbir yerinde yok” dedi. Anadolu yakasındaki yeni şehir için yer açıklamadıklarını da belirten Bayraktar, şunları söyledi: “Yeni şehrin master planını tamamladık.

Eylülde kamuoyuyla paylaşacağız. Hem üçüncü havalimanının hem de yeni şehrin jeolojik etütleri onaylandı. Havalimanının zemini iyi çıktı. Orman olarak görülüyor ama üzerinde ağaç yok. Jeolojik etütlerimizde bölgenin yapılaşmaya uygun olduğuna karar verildi. Fakat ‘tedbir alacaksın’ deniliyor. Zaten dünyanın en büyük havaalanını yapıyorsanız bu tedbirleri rahatlıkla alırsınız. Yeni şehrin zeminiyle ilgili sonuçlar da iyi çıktı. Eğim, zeminin toprak yapısı bakımından, alüyvon alanları ve depreme dayanıklılık olarak uygun zemin var. Bölgede afete maruz kalacak, sıvılaşmaya riski olan ve heyelan tehlikesi yaratan bir alan yok. Arazinin eğimi o kadar uygun ki kazık çakmak zorunda kalmayacağız. Yeni şehir bölgesinde 2.5 milyon kişi yaşayacak. 800 bin zaten orada yaşıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde nüfus aktarımı düşünüyoruz.”  

REKLAM ALANI