Dolar 32,3828
Euro 34,5746
Altın 2.385,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

LOJİSTİKTE YATIRIMIN YÜZDE 70’İ DEVLETTEN

LOJİSTİKTE YATIRIMIN YÜZDE 70’İ DEVLETTEN
21 Haziran 2022 12:14
A+
A-

Hizmetler sektörünün ihracatının artması ve sektörlerin gelişmesi amacıyla çalışan Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), bünyesindeki 10 alt sektörün ihracatını artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

HİB’in yaptığı strateji toplantıları doğrultusunda Ticaret Bakanlığı’nın lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektörüne sağladığı desteklerin anlatıldığı toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik Komitesi Başkanı Murat Baykara, “Açıklanan bu desteklerle sektörümüz ilk defa mal ihracatı yapan sektörler gibi önemli desteklere kavuşmuş olacak. Geçtiğimiz yıl 12 milyar dolar ihracat yapan sektörümüz açıklanan desteklerle 20 milyar dolar ihracat seviyelerine daha hızlı ulaşacak” dedi.

Siz işin başında durun, yatırımın yüzde 70’i devletten

Yaptığı sunumla desteklere ilişkin detayları açıklayan Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Lojistik Dairesi Başkanı Yusuf Karakaş, malı taşıyamadıktan sonra iyi mal üretmenin yeterli olmadığını belirtti ve şunları söyledi, “Yurt dışı lojistik dağıtım ağları (YDLA) programlarımızla depo kiralama hizmeti dahil olmak üzere firmalarımıza yüzde 70’e varan yatırım desteği vereceğiz. Siz işinizin başında durun, yatırımın yüzde 70’i devletten.” dedi. Kapıkuleye alternatif güzergahlarla buradaki yoğunluğu gidereceklerini de belirten Karakaş, “İhracatın artması için sektörün istihdam dahil her parçasına yönelik destek mekanizmalarını oluşturduk. Sektör bundan faydalanmalı” şeklinde konuştu.

Destekler ihracata pozitif etki yapacak

HİB Genel Sekreteri Fatih Özer, “Bugün itibariyle 2794 üyeye ulaşan birliğimizde lojistik en fazla üyeye sahip 3. sektörümüz. Birliğimiz kurulduğundan beri hizmet sektörlerinin de mal ihracatında olduğu gibi desteklerden faydalanması için çalışıyoruz. Hizmet ihracatına yönelik peş peşe açıklanan destek mekanizmalarının sektörlerin ihracatına pozitif etki yapacağına inancımız tam” dedi.

REKLAM ALANI