Dolar 32,3691
Euro 34,9702
Altın 2.326,20
BİST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Yüksek faiz yürümemize bile engel”

“Yüksek faiz yürümemize bile engel”
14 Nisan 2016 11:05
A+
A-

caglarv_tepe

İTO Başkanı Çağlar: “Yüksek faiz ayağımızda öyle bir pranga ki, bırakın koşmamızı, yürümemize bile engel ”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yeni Merkez Bankası yönetiminin 20 Nisan’da faizleri indirmesi kadar, bankaların da ara finansmanda reel sektörün yanında daha sağlam durmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Piyasalarda Merkez Bankası’nın faizleri indireceği yönünde bir beklenti oluştuğunu belirten Çağlar, “İki yıldır finansman maliyeti çok arttı. Yüksek faiz ayağımızda öyle bir pranga ki bırakın koşmamızı, yürümemize bile engel” dedi.

‘BANKALARIN DA BİZE İHTİYACI VAR’

“Reel sektör ve bankalar aynı gemideyiz. Unutulmamalı ki, bizim finansmana ne kadar ihtiyacımız varsa, aynı oranda da bankaların bize ihtiyacı var” diyen Çağlar, bankaların sunacağı likiditenin, piyasada vade uyumsuzluğu sorununa karşı kaynak arayan tüm sektörler için hayati olduğunu söyledi.

İbrahim Çağlar, şunları kaydetti:

“Reel sektör ara finansman, yani önceden planlanmamış ihtiyacını karşılamakta zorlanırken, TCMB de bankalar da ayrı ayrı duyarlı olmak zorunda. Özellikle kamu bankaları, yasalar çerçevesinde finansman maliyetini düşürecek adımlara ön ayak olabilir. 20 Nisan’da faizin düşürülmesini umuyor ve bekliyoruz. Çünkü reel kesime verilecek destek, şüphesiz katma değer, istihdam, kâr ve refah olarak dönecektir.”

REKLAM ALANI