Dolar 32,5698
Euro 34,6715
Altın 2.503,77
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Yılın ilk yarısında nereleri aradık?

Yılın ilk yarısında nereleri aradık?
21 Temmuz 2015 11:28
A+
A-

Yellow Pages 1

Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages, 2015’in ilk 6 ayında kullanıcıların en fazla nereleri aradığını sıraladı. Yellow Pages’te yılın ilk yarısındaki aramalarda en fazla artış %142 oranıyla Çin mutfağı restoranlarında yaşandı. Bu aramayı %139’luk artışla güneş enerji sistemi firmaları izliyor.

Kullanıcılar yaygınlaşan mobil cihazlarla birlikte gidecekleri yeri dijital ortamlardan arıyor. Yıl boyunca hastanelerden restoranlara, devlet dairelerinden eğlence mekanlarına kadar birçok yer internet üzerinden araştırılıyor. Her 2 kişiden 1’i aradığı yere aynı gün içerisinde gidiyor.

Çin mutfağına ilgi artıyor

Veri tabanında 670 kategoride 840 binden fazla firma bulunduran Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages, 2015’in ilk 6 ayında kullanıcıların ne aradığını ortaya koydu. Farklı sektörlerdeki aranma oranları sonuçlara yansıdı. Verilere göre güneş enerji sistemi firmalarının aranma oranı %139 oranında arttı. Yılın ilk yarısında revaçta olan bir diğer mekan ise Çin mutfağı. Çin mutfağı restoranlarının aranma oranı %142 artış gösteriyor.

Kış Aylarının Gözdesi Kayak Merkezleri

Yılın ilk aylarında yaşanan şiddetli  karın kullanıcıları kayak merkezlerine yönlendirdiği görülüyor. Rakamlara göre kayak merkezlerinin aranma oranı %97 oranında arttı. İlk 6 ayda artış gösteren diğer sektörler arasında online firmalar da yer arıyor. Online firmaların aranma oranında %70’lik bir yükseliş söz konusu.

Genel Seçimler Parti Aramalarına Yansıdı

7 Haziran 2015 Genel Seçim serüveni de arama sonuçlarına yansımış durumda. Siyasi partilerin aranma oranından %23’lük bir yükseliş gözlemleniyor. Dikkat çeken bir diğer artış ise %53 oranında kağıt ve kağıt ürünlerinde yaşanıyor. Bu aramayı %45 oranında süt ve süt ürünleri izliyor.

REKLAM ALANI