Dolar 32,3724
Euro 34,9981
Altın 2.325,89
BİST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Yetkilendirilmiş yükümlü sayısının artması dış ticareti destekler

Yetkilendirilmiş yükümlü sayısının artması dış ticareti destekler
01 Ekim 2016 15:13
A+
A-

ey_turkiye_vergi

EY Türkiye, iş dünyası ile ‘Vergide Büyük Yapılandırma Fırsatları’nı masaya yatırdı

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin 29 Eylül’de gerçekleştirdiği ‘Vergide Büyük Yapılandırma Fırsatları’ seminerinde, EY Türkiye yöneticileri ve İzmir’de faaliyette bulunan firmaların üst düzey yöneticileri bir araya geldi. Etkinlikte Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerin yanı sıra, farklı sektör ve firmaların ihtiyaçları göz önüne alınarak yenilenen vergi mevzuatı ile ilgili en son gelişmeler değerlendirildi

EY Türkiye tarafından İzmir’de düzenlenen “Vergide Büyük Yapılandırma Fırsatları” semineri 29 Eylül Perşembe günü Swissotel Büyük Efes İzmir’de gerçekleştirildi. EY Türkiye Vergi Bölümü Başkanı Erdal Çalıkoğlu ve EY Türkiye Vergi Bölümü Ortağı Barış Ünalır’ın ev sahipliğindeki seminere İzmir ve çevre illerden yaklaşık 200 üst düzey yönetici katılım gösterdi. Seminerde; yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında getirilen düzenleme, değişiklik ve avantajlara ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra yetkilendirilmiş yükümlü statüsü (YYS) hakkındaki son düzenleme ve gelişmeler ile finansmana sermaye yoluyla erişim alternatifleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

Etkinlikte Gelir Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Damga Vergisi Kanunu başta olmak yenilenen mevzuatlar karşısında şirket yöneticileri tarafından hem vergisel hem de cezai sorumlulukların iyi kavranması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Seminerde konuşan EY Türkiye Vergi Bölümü Ortağı Barış Ünalır, “Bugün burada yaklaşık 200 kişilik üst düzey yönetici topluluğuna, mevcut yapılandırma kanunu fırsatları ve mali mevzuattaki gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verdik. Firma yöneticilerin yoğun ilgisi, EY olarak firmaların ihtiyaçlarını doğru analiz ederek yöneticiler nezdinde önem verilen konuları ele aldığımızı ve toplantı gündemini doğru şekillendirdiğimizi gösteriyor. Bundan sonra da yine çarpıcı ve gündemi belirleyen başlıklarla seminer ve toplantı organizasyonlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Yetkilendirilmiş yükümlü sayısının artması dış ticareti destekler

Seminerde; küresel dış ticaret işlemlerinin dünya genelinde yaşanan değişim ile daha az maliyetli ve daha verimli hale geldiği belirtilirken, Türk gümrük mevzuatında mükellefler ve idareler arasında güvenin tesisini sağlayacak şekilde düzenlenmeye gidilmesi konusuna değinildi. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Ünalır, “Dünyada ticaret anlaşmalarının genişletilmeye çalışıldığını görüyoruz. Ticaretin daha serbest yapılması ve kaynakların daha verimli kullanılması adına ciddi girişimler var. Türkiye’nin bu yapılanmalardan uzak kalmaması gerekir. Yetkilendirilmiş yükümlü sayısının artırılmasını kolaylaştırıcı adımlar atılarak Türkiye’nin dış ticaret hacminin genişletilmesine destek sağlanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI