Dolar 32,3583
Euro 34,9921
Altın 2.326,20
BİST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yerli ve yabancı yatırımcı inşaat sektörüne güveniyor

Yerli ve yabancı yatırımcı  inşaat sektörüne güveniyor
02 Nisan 2013 10:39
A+
A-

Demir

 TÜİK güven endeksi sonuçları ve Standard&Poor’s kredi notu artırımını değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir; ülke ekonomisinin istikrarlı gelişimi ve sürdürülebilirliğine olan inancın inşaat sektörünü de olumlu yönde etkilediğini belirtti. Demir, yerli ve yabancı yatırımcının güveninin sektör yatırımlarındaki artış trendini destekleyeceğini vurguladı.

 Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, geçtiğimiz hafta yayınlanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart ayında bir önceki aya göre inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 10,9 oranında artarak 94,9 değerine yükselmesini olumlu bir gelişme olarak yorumladı. Sektörün yaşadığı belirsizliklerin yavaş yavaş çözüme kavuşmasının tüketici güveninin tekrar kazanılması açısından son derece önemli olduğunu belirten Demir; “Özellikle 2012 yılının son altı ayında sektörümüzde yaşanan KDV oranı, maketten satış gibi belirsizlikler ile bazı firmaların yaşadığı güçlükler tüketicilerde soru işaretlerine yol açmıştı. 2013 yılı ile birlikte güvenin tazelenmesi; sektörün kalıcı aktörleri ve gelecek yatırımları için umut verici” dedi.

S&P’den gelen not artırımının ekonomimiz ve tüm sektörler kadar inşaat sektörüne de olumlu yansımalar getireceğinin altını çizen Hamir Demir, “Türkiye’nin kredi notunun BB’den BB+’a yükseltilmesi ülkemizi yatırım yapılabilir ülkelerin bir alt kademesine taşımış oluyor. Söz konusu artış yabancı yatırımcı için güven ortamı yaratırken; yatırımların artışı beraberinde faizlerde düşüşü de getirir. Bu süreç doğal olarak tasarrufların yatırıma yönelmesini sağlar, böylece sektörümüzü de canlandırır.” diye konuştu.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Kredi notumuz bir basamak daha yükseldiğinde gerçek yatırımcıların gelişi hızlanacak. Tüm bu olumlu gelişmeler yerli ve yabancı yatırımcıların sektörümüze olan güveninin bir göstergesidir. Taleplerin artması yapılan yatırımların değerlenmesini de beraberinde getirecek. Bu da sadece sektörün güvenilir firmaları olarak bizler için değil tüketiciler için de inşaat sektörüne yatırımı teşvik edecek bir durum.” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: