Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Yerli otoda 3 tane prototip hazır”

“Yerli otoda 3 tane prototip hazır”
27 Ağustos 2015 12:11
A+
A-

YERLİ OTO

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobile ilişkin 3 prototipin şu anda TÜBİTAK’ta hazır olduğunu ve test çalışmalarının dün itibarıyla başladığını bildirdi.

Bakan Fikri Işık yerli otomobil için tarih verdi

Işık, bakanlıkta düzenlenen Türk Tasarım Danışma Konseyi 12. Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun  yerli otomobil konusunda gelişmelerin ne durumda olduğunu sorması üzerine Işık,  “3 tane prototip şu anda TÜBİTAK’ta hazır ve test çalışmaları dün itibarıyla başladı” dedi.

“Yerli otomobilde yerli katkısı şart”

Dün TÜBİTAK Gebze yerleşkesindeki Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) bulunduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:

“Araçları bizzat ben kendim de gördüm, hatta test ettim. Şimdi TÜBİTAK’ın kendi yaptığı gelişmeler, bu araçlara uygulanacak. Bugüne kadar otomobildeki TÜBİTAK’ın birikimi bu araçlar üzerinde uygulanacak. Her alanda bu prototiplerin geliştirilerek, 2020 öncesinde inşallah başta ülkemiz kullanıcısı olmak üzere bütün dünya kullanıcılarına olabilecek en iyi, en uygun ve en ekonomik şartlarda sunulması için çalışma yürüyecek. Şu anda 4 prototipin 3’ü hazır, testler başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde bazı fotoğrafları sizlerle paylaşabiliriz.”

Işık, bir Türk markasının 2020’den önce dünya yollarına yeni teknolojiyle çıkması için yapılan çalışmaların programa göre büyük bir kararlılıkla ve hızla yürüdüğünü ifade etti.

Dördüncü prototiple ilgili bazı değişiklikler yapıldığını belirten Işık, “Özellikle bizim arzu ettiğimiz teknolojiyle, elimize gelmesi noktasında da bazı çalışmalar yürüyor. O da zannediyorum bir-iki ay içinde gelmiş olur” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI