Dolar 32,4905
Euro 34,9546
Altın 2.435,08
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yenilenebilir Enerji Sektörü Dünyada 10 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor

Yenilenebilir Enerji Sektörü Dünyada 10 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor
28 Mayıs 2017 01:49
A+
A-


 Çin’in öncülüğünü yaptığı Asya, hızla ilerleyen bu ekonomik sektörün ağırlık merkezini oluşturuyor. 

2016’da yeşil enerji sektörü, 24 Mayıs’ta açıklanan “Yenilenebilir Enerji Uluslararası Ajansı”nın yıllık raporuna göre, dünya çapında ve tüm türleri bir arada olmak üzere, 10 milyon kişinin (tam tamına 9,8 milyon insanın) istihdam edilmesini sağlıyordu.

Bir önceki 2015 yılına oranla artış, hidroelektrik ve biyoenerji alanlarındaki yavaşlama dolayısıyla %1 gibi düşük bir düzeyde kaldı. Ancak artış, Ajans’ın rapor tutmaya başladığı 2012 yılı esas alındığında ise %40 dolayında.

Ajans’ın yorumuna göre, maliyetlerin düşüşü ve izlenen olumlu politikalar, yenilenebilir enerji sektöründe yatırımı ve istihdamı sürekli biçimde yukarı doğru itti. Tahminlere bakılırsa istihdam, 2030’a değin toplam 24 milyon işyeri içerecek. Böylece fosil enerji sektöründeki istihdam kaybı fazlasıyla telafi edilip hatta yenilenebilir enerji sektörü küresel çapta bir ekonomik motor işlevi görecek.

Güneş enerjisinin 3,1 milyon işyeri ile başı çektiği yeşil enerji alanının toplamında Çin, dünya istihdamının %44’ü ile alanın “dev”i olma konumunu konsolide ediyor.

REKLAM ALANI