Dolar 32,3484
Euro 35,0098
Altın 2.329,81
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yapı Kredi’nin 500 milyon dolarlık eurobond ihracına 6 kat talep

Yapı Kredi’nin 500 milyon dolarlık eurobond ihracına 6 kat talep
08 Aralık 2013 10:26
A+
A-

FAIK ACIKALIN

 Yapı Kredi’nin, yurtdışı piyasalara gerçekleştirdiği 500 milyon dolarlık eurobond ihracına uluslararası yatırımcılardan 6 kat talep geldi. Bu yıl Türk bankaları tarafından yapılan ihraçlar dikkate alındığında, en düşük yeni ihraç primi ile gerçekleştirilen 5 yıl vadeli işlemin kupon faizi yüzde 5,25 olurken işleme 3 milyar dolarlık talep geldi.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, ihraca olan ilginin Türk bankacılık sektörü ve Yapı Kredi’nin sağlıklı yapısını, Türkiye ekonomisinin ise büyüme performansını teyit ettiğini söyledi.

Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı bir performans sergilemeye devam ettiklerini belirten Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu: “5 yıl vadeli 500 milyon dolarlık eurobond ihracı, yatırımcılardan gelen yoğun talep neticesinde yüzde 5,25 kupon faizi ile tamamlanarak, Yapı Kredi’nin ikinci piyasadaki mevcut eurobondlarına çok yakın bir seviye ile fiyatlanmış oldu. Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesini temel stratejik önceliklerimizden biri olarak belirledik ve çalışmalarımızı bu yönde şekillendirmeye devam ediyoruz. Son üç sene içinde gerçekleştirdiğimiz üst düzey toplantılar ve roadshow ile Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu olmak üzere dünyanın her yerinden sabit getirili menkul kıymet yatırımcılarına ulaştık. Bu yaklaşım sayesinde Türkiye, Türk bankacılık sektörü ve Yapı Kredi’nin güçlü hikayesini geniş bir yatırımcı kitlesine yaymayı başardık. Ayrıca Türkiye’ye ilişkin olumlu beklentiler başarımızı destekledi.”

Yapı Kredi’nin, eurobond ihracına geniş bir coğrafyaya yayılan ve hem yatırım fonlarını, hem de özel bankaları içeren 286 yatırımcı şirket katılım gösterdi. İhracın yüzde 68’i yatırım fonlarına, yüzde 22’si özel bankalara, yüzde 7’si ise sigorta ve emeklilik şirketlerine gerçekleştirildi. İşlem, Merrill Lynch International, BNP Paribas, Citigroup Global Markets, HSBC Bank ve UniCredit Bank aracılığıyla gerçekleştirildi.

 

REKLAM ALANI