Dolar 32,4881
Euro 34,5982
Altın 2.474,52
BİST 9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Yabancı sermaye hız kesmiyor

Yabancı sermaye hız kesmiyor
22 Haziran 2013 15:10 | Son Güncellenme: 22 Haziran 2013 22:45
A+
A-

s_Girisim_Sermayesi_Genel_Muduru_Murat_Ozgen_2

İş Girişim Sermayesi’nin Aras Kargo’daki payının 100 Milyon TL bedelle Austria Post’a satışı konusunda anlaşmaya varıldı

İş Girişim Sermayesi, Kasım 2011 tarihinde 17 milyon 500 bin TL ile yatırım karşılığında yüzde 20 hissesini devraldığı Türkiye kargo teslimat sektörünün öncü şirketi Aras Kargo’daki hisselerini 100 milyon TL karşılığında Austria Post’a satma konusunda anlaşmaya vardı. Avusturya’nın lider lojistik ve posta hizmetleri sağlayıcısı olan ve ayrıca iştirakleri aracılığıyla Avrupa’da diğer 10 pazarda da aktif olan Austria Post, Türkiye kargo teslimat pazarına Aras Kargo’dan alacağı yüzde 25 hisse ile giriyor. Anlaşmanın tamamlanması için Rekabet Kurulu’nun onayı bekleniyor.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen:

“Aras Kargo yatırımımız Türkiye ekonomisi için değer yaratacak projeleri destekleme misyonumuzu gerçekleştirmemiz bakımından iyi bir örnek oldu. Birçok ilke imza atan Aras Kargo, kurumsal yönetim ve katma değer yaratan çözümleriyle sektördeki rekabet ortamında kendini farklılaştırdı. Aras Kargo’nun sayısız müşterisi şirketi tercih edilen hizmet sağlayıcısı olarak örnek gösterdi. Bunun sonucunda, sektörünün Avrupa’da en hızlı büyüyen şirketlerinden olan Austria Post, Türkiye pazarına girmek için Türkiye kargo teslimatı pazarının önde gelen ismi Aras Kargo’yu tercih etti. Aras Kargo’nun büyüme sürecine katkıda bulunduğumuz için son derece sevinçliyiz. Ayrıca, payımızı Aras Kargo’nun bir sonraki aşamaya yolculuğunda sahip olduğu vizyonu ve gücü ile desteklemeye devam edecek olan Austria Post’a devretmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras:

“İş Girişim Sermayesi ile birlikte hedeflerimize başarıyla ulaştığımız için oldukça kıvançlıyız. Ortaklığımızın başından itibaren yenilikçi ve katma değerli çözümler sunmak yoluyla Türkiye kargo teslimat pazarındaki konumumuzu güçlendirmeyi başardık ve karlılığımızı üç kat artırdık. Sektörümüzdeki ilk girişim sermayesi yatırımı olan bu yatırım sadece sektöre değil, aynı zamanda markamıza olan güveni de yansıtıyor. Bu anlamda İş Girişim Sermayesi ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyor ve işin yönetilmesi ve büyüme stratejimizin uygulanması yönünde destek olmak suretiyle oynadıkları olumlu rolden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. İş Girişim Sermayesi ile ortaklığımız Aras Kargo’nun faaliyetlerini yukarı bir seviyeye taşırken, bir yandan da şirketin tamamında kurumsal yönetim ilkelerinin mükemmel bir şekilde uygulanmasını sağladı. Nihayetinde bu durum, Avrupa kargo teslimat pazarının kredibilitesi en yüksek isimleri arasında yer alan Austria Post ile yeni bir ortaklığın yolunu açtı. Bu anlaşma, Aras Kargo’nun büyümesinde yeni bir aşamaya işaret ederken, bize işi daha da geliştirmeye ve müşterilerimize en iyi ürün ve hizmetleri sunmaya dair heyecan verici bir fırsat sunuyor.Türkiye’yi lojistik üssü yapmak için çalışmalarını sürdüren Aras Kargo olarak, uluslararası arenada da kendimizi kanıtlayacağımız bu ortaklığı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.”

Austria Post Yönetim Kurulu Üyesi Peter Umundum:

Uluslararası büyüme stratejimizin bir parçası olarak, uzun ve zorlu araştırma sürecinin ardından Türkiye’de Aras Kargo’yu seçtik. Bu seçimimizde, Aras Kargo’nun Türkiye’deki başarısı, müşterileriyle yakın ilişkisi, kurumsal yapısı ve yetenekli yönetici kadrosu etkili olan sebeplerdi. İş Girişim Sermayesi, Aras Kargo’nun süregelen büyümesinin ivme kazanmasında destek verirken, Aras Kargo’nun stratejik hedeflerine ulaşmasında daha da büyük bir esneklik kazandırmış. Gözlemlediğimiz kadarı ile İş Girişim Sermayesi, şirketin faaliyetlerini kurumsal yönetim, finansal esneklik, operasyonel verimlilik, stratejik yönlendirme ve yönetim tarzı bakımlarından geliştirmesinde destek verirken oldukça önemli bir iş çıkarmıştır.”

 

REKLAM ALANI