Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Wilco Group ve Aida Group’tan Van’a 50 milyon Euro’luk yatırım

Wilco Group ve Aida Group’tan Van’a 50 milyon Euro’luk yatırım
09 Mart 2017 13:39 | Son Güncellenme: 09 Mart 2017 13:42
A+
A-

Wilco Group CEO’su Mehmet Avcı, dünyadaki her şey batıdan doğuya gider algısını tersine çevirmek istiyor. Doğudan batıya hizmet götürmeyi hedefleyen Avcı, ortağı İranlı işadamı ile birlikte Türkiye’nin en kaliteli parkesini üreten fabrikayı Van’a kurmayı planlıyor.

Wilco Group ve Aida Group, Van’a 50 milyon Euro’luk yatırımla ağaç sanayisin­de hizmet verecek bir fabrika kuracak. Temizlik, güvenlik, endüstriyel tedarik ve savunma sanayi alanında iş dünyasında yer alan Wilco Group, 65 ilde 3 bin çalışanı ile hiz­met veriyor.

Wilco Group CEO’su Mehmet Avcı, hem sınır ülkelere yakın olması hem de bölgede MDF fabrikası olmaması sebebiyle Van’ı tercih ettiklerini söyledi.

“Van’a nefes aldıracak bu dev proje yatırımızla Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Dışarıdaki yatırımcıları bu tarafa çekmek için hem cesaret göster­melerini önemsiyoruz. Sayın başkanımız Bozkurt’un girişimleri bizi de teşvik etmiş oldu. Başkanımız ile birlikte başka yatırımcıları buraya çekmeye çalışacağız.”

100 milyon dolarlık satış hedefi

“Devlet ve şirketler ile birlikte bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu yaptıktan sonra Van OSB’de yıllık 100 milyon dolarlık bir satış hedefi ortaya çıkacak. İlk etapta 20 milyon metre kare sonrasında ise 50 milyon metre karelik bir kapasite ortaya çıkacak.”

Cazibe merkezi paketini beklemeden!

“Bu sadece Van için değil Doğu ve Güney­doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye için önemli bir yatırım olacaktır.

Cazibe merkezleri kapsamındaki teşvik paketi açıklanmadan biz girişimleri başlatıyoruz. Paket bizim için tamamıyla sürpriz olacak.

Duruma göre biz de cazibe merkezleri kapsamındaki paketten yararlanmaya çalışacağız. Tamamıyla öz kaynaklarımızı kullanacağız.

Arsa tahsisi ve fabrika yapımı konusunda devletimizden destek alacağız. Yurt içinde yetersiz olduğu için makineleri Avrupa’dan ithal edeceğiz.”

Hammadde Türkiye’den alınacak

“Fabrika için gerekli olan hammadde Türkiye ortaklı bir firma aracılığıyla Rusya’dan alınıyor.

Hammad­denin İran’a gitmesi ve nakliye ciddi bir maliyet çıkarıyor.

Bu ne­den ile Van tercih edildi. İran’da devlet teşviki yok. Ham ­maddeyi Türkiye’den alacağız.”dedi.

Van ekonomist

REKLAM ALANI