Dolar 32,5998
Euro 34,8045
Altın 2.495,11
BİST 9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Vissmate 2016’da 50 milyon ciro hedefliyor

Vissmate 2016’da 50 milyon ciro hedefliyor
03 Şubat 2016 14:13 | Son Güncellenme: 03 Şubat 2016 14:14
A+
A-
Ferhat_Sucu-001Ulusal ve uluslararası üst düzey firmalarda çalıştıktan sonra kendi işini kurarak kendi markasıyla sektöre giriş yapan Ferhat Sucu, kısa sürede yakaladığı başarıyla sektörde emin adımlarla ilerliyor. Sucu, firmasının faaliyetleri ve gelecek planlarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

Ferhat Sucu, 1971 Samsun doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. İTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. 16 yıl çalıştığı Unilever’de tedarik zinciri yönetimi, planlama ve Satış Müdürlüğü yaptı. 2009’da Doğuş Çay’a transfer oldu ve Satış ve Pazarlamada Üst Düzey Yöneticilik yaptı. 2010 sonunda kendi işini yapmaya karar verip, Provel şirketini kurdu ve Parex markasının lansmanını gerçekleştirdi. En son, 2015 Nisan ayında %100 Türk sermayesi ile kurmuş olduğu Vissplus Tüketim Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş şirketi altındaki ilk markası Vissmate’i Ev Bakım ve Temizlik Ürünleri kategorisinde faaliyet göstermektedir. Yapılan Ar-GE çalışmaları sonucunda, Vissmate ile yoğun kıvamlı çamaşır suyu ürünlerini Ekim ayında raflara çıkarmaya başlamıştır. Türkiye’nin 81 ilinde satış dağıtım organizasyonu bulunmakta olup kısa bir süre içerisinde 45 bin satış noktasına ulaşmış durumdadır. Hem ev tipi hem de endüstriyel ürün çeşidi ile başladığımız bu operasyona kıvamlı çamaşır suyundan sonra diğer ev bakım ürünlerini üretip, satış ve dağıtımını yaparak devam edeceğiz. 5 yıl içinde tüm kategorilerde faaliyet gösteren bir temizlik şirketi olmayı planlamakta olup, tüm yatırımlarımızı buna göre yapmaktayız.

3ayrigram_ 1

Sektörde sağladığınız başarınızdan biraz bahseder misiniz? Neden çamaşır suyu işine girdiniz?

Kimyasal temizlik sektöründe faaliyet göstermek uzun yıllardır gönlümde olan bir iş koluydu. Son 5 yılda Parex markamız ile temizlik yardımcıları sektöründe ekibimle beraber ortaya koyduğumuz başarılı iş sonuçları hayalimdeki bu işe başlama kararımı tetikledi diyebilirim. Kararı verdikten sonra da hızlı bir şekilde Vissmate lansmanı için çalışmalara başladık. Yepyeni bir marka ile temizlik sektörüne girmek kendi içinde oldukça zor bir karardı. Buradaki kategori seçimin doğru yapılması iyi bir başlangıç adına önem taşıyordu. Uzun süredir düzenli olarak büyüyen, Türk kadınının vazgeçilmezi olan çamaşır suyu kategorisinin doğru bir kategori olduğunu düşünüyordum. Pazarın büyüme potansiyelinin devam etmesi, diğer kategorilere göre daha az oyuncu olması ve tek bir marka tarafından pazarın %80 inin elde tutulması karar vermem için yeterli oldu.

Hijyene dair ürün gruplarınız hakkında neler söylemek istersiniz? Vissmate markasını ön plana çıkaran özellikleri nelerdir?

Türkiye’de hijyen denice akla ilk gelen ürün kategorisi çamaşır suyudur. İyi bir temizlik ve ev bakım ürünleri şirketi olmak için yola çıktığımız FMCG sektöründe markamızı tüketici ile yoğun kıvamlı çamaşır suyu ürünlerimizle tanıştırmayı tercih ettik. Böylece sadece hijyeni anlatan değil Vissmate hijyeninin farkını Türk tüketicisine kanıtlamayı da hedeflemekteyiz. Ürünlerimizin geliştirilmesi esnasında üzerinde titizlikle durduğumuz yoğun kıvam ve kullanım sırasında rahatsız etmeyen koku performansı ve parfüm çeşitliliği ile piyasadaki tüm ürünlerden ayrışmayı başarmış bulunmaktayız.

2016 hedefleriniz nelerdir?

2016 yılında Vissmate olarak 50 milyon ciro yapmayı hedefliyoruz. Bu ciroyu yapabilmek için 81 ildeki tüm ulusal ve yerel zincirlerin rafına çıkmayı ve 30.000 perakendecide ürünlerimizi bulundurmayı planladık. Yapacağımız ciro ile %15 toplam Pazar payına ulaşıp, yurt dışı operasyonlarında da 15 ülkeye ihracat yapar hale gelmeyi hedeflemekteyiz. Geçmişteki benzer tecrübelerimizi kullanıp, sektörde yapılmayan farklı aktiviteleri yaparak 1 yıl gibi kısa bir sürede bu hedefleri başaracağız ama bunun için çok ciddi seviyede de çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.

HİJYEN LİFE

REKLAM ALANI