Dolar 32,4818
Euro 35,1017
Altın 2.325,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Verusaturk GSYO ödenmiş sermayesini 37 milyon 950 bin TL’ye yükseltti

Verusaturk GSYO ödenmiş sermayesini 37 milyon 950 bin TL’ye yükseltti
31 Mayıs 2013 07:01
A+
A-

VERUSAHOLDiNG_YKBASKANI_Mustafa_Unal

 

Verusa Holding’in yüzde 99,99 oranına sahip olduğu Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ödenmiş sermayesini 14 Milyondan 37 Milyon 950 Bin’e yükseltti.

VERUSATURK GSYO portföyünde, ACISELSAN SELÜLOZ ve ANEL TELEKOM yatırımları bulunduğunu belirten Verusa Holding A.Ş. ve Verusaturk GSYO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal,  Verusaturk GSYO’nun yeni yatırımları için sermayesini artırdıklarını belirtti.

2012 yılında Verusa Holding olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Mustafa Ünal, “2011 yılında Türkiye’de adetsel bazda en fazla şirket satın alımını biz gerçekleştirdik, 2012 yılında ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan ACISELSAN SELÜLOZ’u satın aldık, ayrıca ALDEM ÇELİK ve ANEL TELEKOM yatırımlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde mevcut yatırımlarımızın dışında enerji sektöründe büyümeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda bir Hidroelektrik Santral satın alımı için çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi. 

Verusa Holding bünyesinde faaliyet gösteren iştirakleri de değerlendiren Mustafa Ünal şöyle devam etti: “2010 yılında satın aldığımız ATA ELEKTRİK’in sektördeki yerini güçlendirmek için sermaye artırımı yaptık. Yeni istihdam yaratarak Türkiye çapında tüm bölgelerde 20 adet bayinin dahil olduğu geniş bir bayi ağı oluşturduk. 2012 yılında Ata Elektrik’in cirosunu yüzde 207 arttırarak 2012 yılını karla kapattık. INNOTED TEKNOLOJİ’ye 2011 yılında kurucu ortak olduk. Tamamı Türk mühendisleri tarafından geliştirilmek üzere ilk yerli EFT/POS ve yazarkasa POS cihazını üretmek için Marmara Teknokent’te çalışmalar yaptık. TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu projemizde yerli EFT/POS cihazı prototipimizi ürettik. Lisanslama aşamasında olan EFT/POS ve yazarkasa POS cihazımızı bu yılsonunda piyasaya sürmeyi hedefliyoruz.


2012 yılında ortak olduğumuz ALDEM ÇELİK’in ise sermayesini 4 kat arttırarak büyüme için gerekli finansmanı sağladık. Sektörde 30 yıllık geçmişi bulunan ALDEM ÇELİK bizim ortaklığımızla birlikte hızlı bir büyüme sürecine girdi. Ayrıca şirketin önümüzdeki aylarda Dilovası Makine İmalat Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesinde 18.000 metrekare kapalı alana sahip modern teknoloji ile donatılmış yeni üretim tesis yatırımı başlayacak. Toplam yatırım maliyetinin yaklaşık 15 milyon TL olmasını  planlıyoruz. ACISELSAN SELÜLOZ’u ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan 2012 yılında satın aldık. Özelleştirme sonrasında şirketin Özelleştirme İdaresine olan borcu dahil tüm borçlarını ödedik. ACISELSAN SELÜLOZ’un üretim kapasitesini yıllık 4.200 tondan 7.200 tona çıkarttık. Yapılan kapasite artırımı ve yeni yönetim anlayışı ile birlikte şirketin cirosunda 2013 yılının ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre %183 artış sağladık ve şirketi kara geçirdik. Ayrıca ACISELSAN SELÜLOZ’da  gerçekleştirdiğimiz yeni işe alımlarla bölge istihdamına da katkıda bulunduk. Acıselsan olarak Sosyal sorumluluk bilincimizle bölge okulları ve eğitim kurumlarını da destek olmak amacıyla boyattık.” 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: