Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vatandaşın en büyük sorunu ekonomi

Vatandaşın en büyük sorunu ekonomi
24 Kasım 2017 11:01 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2017 11:09
A+
A-

 

Türkiye, üçüncü çeyrekte de ‘en önemli meselesi’nin ekonomi olduğunun altını çizdi. Xsights Araştırma’nın DÜNYA Gazetesi için çeyreksel bazda gerçekleştirdiği ankette, vatandaş ‘tüm sorunlarım bir yana ekonomi bir yana’ diyor.

“Türkiye’nin en önemli sorunları” arasında “ekonomi” ilk sıraya yükseldi. Xsights Araştırma’nın DÜNYA için gerçekleştirdiği “Toplumsal Nabız Anketi”nin üçüncü çeyrek sonuçlarında vatandaşlar, “Bugün Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en önemli mesele sizce nedir?” sorusuna yüzde 53 ile “ekonomi” yanıtını verdi. Bu oran yılın ilk çeyreğinde yüzde 39, ikinci çeyrekte ise yüzde 49 düzeyindeydi. Türkiye’nin 26 kentinden 1500 kişi ile gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, geleceğe ilişkin “iyimserlik” oranında da düşüş gözleniyor. Ankete katılanların yüzde 44’ü “gelecek 5 yıl içinde ülkenin genel durumunun bugünkünden daha kötü”, yüzde 27’si ise “daha iyi” olacağını öngörüyor. Geleceğe ilişkin iyimser beklenti taşıyanların oranı ikinci çeyrekte yüzde 46 düzeyindeydi.

Ankete 26 ilden 1500 kişi katıldı.

Ankete katılan kentler:

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Kocaeli, Hatay, Trabzon, Van, Manisa, Samsun, Konya, Tekirdağ, Balıkesir, Mardin, Aydın, Malatya, Erzurum, Zonguldak, Kastamonu, Ağrı, Kırıkkale.

Anketten öne çıkanlar:

– Katılımcıların yüzde 44’ü 5 yıl içinde Türkiye’nin bugünkü durumundan daha kötü olacağını düşünüyor.

– Yüzde 19 devlet hizmetlerinden en çok din hizmetlerinden memnun.

– TEOG’un değiştirilmesini desteklemeyenler yüzde 47.

DÜNYA GAZETESİ

REKLAM ALANI