Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Üniversiteli Gençler, 4. TSKB Kariyer Atölyesi’yle Profesyonel Hayata Adım Attı

Üniversiteli Gençler, 4. TSKB Kariyer Atölyesi’yle Profesyonel Hayata Adım Attı
30 Nisan 2013 13:03
A+
A-

TSKB 

Üniversite öğrencilerine kariyerlerini ‘Kalkınma ve Yatırım Bankacılığı’ alanında yapma fırsatı sunan tek atölye olma özelliğine sahip TSKB Kariyer Atölyesi, 25-27 Nisan tarihleri arasında düzenlendi.

Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, gençlerin profesyonel yaşama, deneyim kazanarak başlamalarını amaçladığı Kariyer Atölyesi’nin dördüncüsünü, 25-27 Nisan tarihleri arasında düzenledi. İngilizce eğitim veren üniversitelerin İşletme, Ekonomi, Endüstri Mühendisliği bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile Finans veya Ekonomi alanında yüksek lisans yapan yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı Atölye’de gençler, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasının öncü bankası TSKB’yi yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Her aşamasında gerçek bir iş deneyimi yaşatmanın hedeflendiği Kariyer Atölyesi’nde katılımcılar, TSKB yönetici adayı alım sürecine dahil olma imkanı yakalayarak, iş hayatını birebir deneyimledi. Öğrencilerin takımlar halinde gerçek bir bankacılık projesi hazırladığı Atölye’de, TSKB yöneticileri takımlara koçluk yaptı. Takımlar, Atölye’nin son gününde projelerini TSKB Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları’ndan oluşan jüriye sundu. En iyi projeyi geliştirerek birinci olan takım üyelerine teknoloji mağazası hediye çeki verildi.

“TSKB Kariyer Atölyesi ile gençlere içlerindeki potansiyeli keşfetme ve fark yaratacak projelere imza atma fırsatı sunuyoruz.”

Son 4 yıldır tüm yönetici aday alımlarını TSKB Kariyer Atölyesi kanalıyla yaptıklarını belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel “Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası olarak gençlerin profesyonel yaşamlarına bir adım önde başlayabilmelerini ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız TSKB Kariyer Atölyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bankamızın mevcut insan kaynağını, hedef üniversitelerin hedef bölümlerinden yeni mezun adaylarla geliştirmek için kurguladığımız TSKB Kariyer Atölyesi bu alandaki önemli çalışmalarımızdan birini oluşturuyor. Bu projeyle, üniversite öğrencileri TSKB’yi yakından tanıma fırsatı yakalarken, bizler de onların yetkinliklerini değerlendirme fırsatı buluyoruz. Geleceğin TSKB’lilerine yeni kariyer fırsatları sunduğumuz Atölye sonucunda, her yıl bankacılık kadrolarımızın % 3 ile 5’i arasında yeni mezun TSKB ekibine katılıyor” dedi.

TSKB, Kariyer Atölyesi’nin yanı sıra üniversitelerle farklı işbirliklerine imza atıyor. Enerji ve çevre, sürdürülebilirlik,  proje değerleme, ekonomi konularında üniversitelerimizde gerçekleştirilen vaka çalışmaları ve konferanslarda, TSKB uzmanlığı ve deneyimi gençlere aktarılıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken, sürdürülebilirlik ve finans temalı çalıştaylar, deneyim paylaşımlarını olanaklı kılıyor. 

 

REKLAM ALANI