Dolar 32,5825
Euro 34,7736
Altın 2.509,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

UND Mısır’da bekleyenTürk tırları hakkında açıklama yaptı

UND Mısır’da bekleyenTürk tırları hakkında açıklama yaptı
23 Temmuz 2013 14:29 | Son Güncellenme: 23 Temmuz 2013 14:30
A+
A-

UND_logoBilindiği üzere Mısır ve Mısır üzerinden transit geçilerek Suudi Arabistan ve Körfez Ülkelerine taşımalarımız ilgili güzergahta faaliyette bulunan RO-RO ile taşıma yapan iki gemi şirketi aracılığıyla sürdürülmektedir.

Son günlerde anılan güzergahta yaşanan sorun, bu gemi şirketlerinden SISA Denizcilik’in yaşamakta olduğu mali sorunlar, Mısır acentesine ve diğer tedarikçilerine olan borçları nedeniyle geminin bağlanma olasılığı ve çekincesine istinaden mevcut gemisini limana yanaştıramaması ve bundan dolayı da SISA Denizcilik ile Suudi Arabistan’a gitmiş ve Türkiye’ye dönmeleri gereken  98 TIR’ımızı Türkiye’ye getirememiş olmasından kaynaklanmaktadır. Port Said Limanı’nda beklemekte olan bu 98 adet TIR’ımız ise,anılan şirketin mali sorunları nedeniyle Mısır’daki acente ile SISA Denizcilik arasındaki anlaşmazlığın çözümlenmesini beklemektedir.

Bunun yanı sıra, aynı hatta faaliyette bulunan diğer RO-RO şirketi taşımalarına herhangi bir aksama olmadan devam etmekte olup; ilgili hatta başkaca bir sorun yaşanmamaktadır.

UND olarak taşımacılarımızın ve sürücülerimizin mağduriyetini giderebilmek adına çalışmaları sürdürmekteyiz. Yaşanan bu durum ile ilgili her türlü hukuki dayanaklar ve konular incelenmektedir. Uluslararası Nakliyeciler Derneği olarak gereken her türlü destek sağlanacağını belirti.

REKLAM ALANI