Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ülker’in Sendikasyonu, Euroweek tarafından “Yılın En İyi İşlemi” seçildi

Ülker’in Sendikasyonu, Euroweek tarafından   “Yılın En İyi İşlemi” seçildi
17 Şubat 2013 11:18 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:40
A+
A-

Ulkerin-Odulunu-Yildiz Holding-CFOsu-DrCem-Karakas (soldan3.)-ve-Ulker-CFOsu-Bora-Yalınay(soldan4.)aldi

İngiltere merkezli uluslararası finansal piyasalar yayını Euroweek tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Finans Ödülleri’nin birincileri Londra’da ödüllerini aldı. Uluslararası yatırımcılar, kredi alan kuruluşlar, özel sermaye kurumları ve bankalar tarafından yapılan seçimle belirlenen finans ödüllerinde, Türk şirketlerinin 2012 yılındayaptıklarıuluslararasıborçlanma işlemleri arasında  “Yılın En İyi İşlemi” olarak Ülker sendikasyonu seçildi.

 1987 yılından beri yayınlanan Euroweek, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar ve finans kuruluşlarının yakından takip ettiği etkili bir yayın. Küresel finansman piyasalarını takip eden gazete, her yıl dünyadaki finansman işlemleri arasından en başarılıları ödüllendiriyor. Ödül süreci başvuru ile olmuyor. İlgili yılda işlem yapan tüm bankalar, aracı kurumlar ve şirketler, sahip oldukları tek oy ile seçim sürecine katılıyor. Ortaya çıkan kısa liste ise, en büyük 30 banka tarafından tekrar oylamaya tabi tutuluyor. Bu özelliği ile Euroweek Ödülleri, kazananların tamamen piyasa katılımcılarıtarafındanseçildiğitek ödülprogramı.

2012 yılında Türkiye’den yapılan 81uluslararası işlem ile32.7 milyar dolar civarında borçlanma yapıldı. Euroweek, 2012 yılında Türkiye’de yapılan en başarılı işlem olarak Ülker sendikasyonunu seçti. Ülker’inKasım 2012’de sonuçlandırdığı sendikasyona uluslararası bankalardan iki kat talep gelmişti.

Bank of America Merrill Lynch liderliğindegerçekleştirilen sendikasyona, 11’i Ülker ile daha önce kredi ilişkisi olmayan 14 banka katılmıştı. Bu bankaların bazıları için Ülker sendikasyonu Türk şirketlerine verilen ilk kredi olmuştu. Sendikasyona katılan bankalar şunlardı: Bank of America, Rabobank, Byblos Bank, The Commerical Bank of Qatar, JP Morgan Chase, Bank Audi, HSBC, Emirates NBD Bank, Barclays, Fortis, Natixis, British Arab Commercial Bank, Ahli United Bank Deutsche Bank Luxembourg SA.

“Gelecekteki sendikasyonlar için olumlu gösterge”

Ödülü alan Yıldız Holding CFO’su Dr. Cem Karakaş, “Sendikasyon kredisi ile başlayan ilişkilerimiz,  Yıldız Holding ve Ülker’in yabancı finans kuruluşları ile ileride oluşturacağı yeni iş ilişkilerinin sağlam bir temeli oldu. Sendikasyon kredisine gelen yoğun talep, Yıldız Holding’in uluslararası pazarlarda uyandırdığı merakın; sendikasyon sürecinin tahmin edilenin üzerinde bir başarı ile tamamlanması ise oluşan güvenin kanıtı olarak görülüyor” diye konuştu.

Yıldız Holding’in ana pazarları olan Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’nın yanı sıra, Godiva operasyonları ile Kuzey Amerika ve Uzakdoğu’da da faaliyetlerini hızla artırması, uluslararası yatırımcıların ve finansal kuruluşların da dikkatini çekiyor. Uluslararası arenada oluşan bu ilgi neticesinde, sendikasyonun talep aşamasındayarısı Asya ve Orta Doğu, diğer yarısı ise Avrupa merkezli olan 40 bankadan şirket ile görüşme talebi gelmişti.

REKLAM ALANI