Dolar 32,5622
Euro 34,9871
Altın 2.430,07
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Ülker ortaklıktan çıkıyor

Ülker ortaklıktan çıkıyor
11 Mart 2014 07:22 | Son Güncellenme: 11 Mart 2014 07:26
A+
A-

ulkerYıldız Holding, ortağı Hero AG ile Hero Gıda’daki yüzde 50 hissesinin devrine ilişkin anlaşmayı imzaladı. Böylece Yıldız Holding’in Hero Gıda’da hiç bir hissesi kalmadı.

Türkiye’nin ilk bebek maması üretim tesislerini kuran ortaklık, 2003 yılından bu yana hizmet veriyordu. İki ortak arasında varılan anlaşma sonucunda Hero AG bundan sonra Hero Gıda’nın tamamının sahibi olurken, Yıldız Holding de Ülker Bebe bisküvisi markasını devralıyor olacak. Yıldız Holding, gelecek dönemde daha hızlı büyüyen ve belli ölçeğin üzerindeki işlerine yoğunlaşacak.

DAĞITIM YILDIZ HOLDİNG’TE

Yıldız Holding – Hero AG ortaklığı, Türkiye’de bebek beslenmesi konusunda önemli gelişmelere imza attı. Ankara’da kurulan iki fabrikada üretilen kavanoz ve kaşık mamaları, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç edildi. Bundan sonra Hero Gıda, Hero AG çatısı altında aynı kalitede ürünlerini üretmeye devam ederken, ürünlerin dağıtımını Yıldız Holding üstleniyor olacak.

YILDIZ HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Yıldız Holding, ortağı Hero AG ile Hero Gıda’daki yüzde 50 hissesinin devrine ilişkin anlaşmayla ilgili “Bebek maması işini ortağımız Hero’ya devrettik. Yeni dönemde daha hızlı büyüyen ve belli ölçeğin üzerindeki işlerimize yoğunlaşacağız” açıklamasında bulundu.ulker-hero-daki-hisselerini-devretti-4146820

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: