Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ülker Çikolata Fabrikası 2013 Kalite Şampiyonu

Ülker Çikolata Fabrikası 2013 Kalite Şampiyonu
20 Aralık 2013 07:49
A+
A-

ALI.ULKER-HUSEYIN.SEVIM-BILAL.KAAFARANI-ISIL.KARABACAK
Yıldız Holding fabrikalarında “Mutlu Anları” çoğaltmak için ayda 7 milyon kalite kontrolü gerçekleştirildi

2013’ü “Kalite” yılı ilan eden Yıldız Holding’de, 744 noktada aylık 6.963.840 kontrol gerçekleştiriliyor. Holding şirket ve fabrikalarında çalışan farklı birimlerden 400 katılımcı ile bir yıllık çalışmalarını İstanbul’da gerçekleştirilen 1. Kalite Zirvesi’nde açıklanan rakamlara göre, yıl içinde 19 fabrikada gerçekleştirilen Kalite Hareketi çerçevesinde 6.500 kilometre yol katedildi, 8.250 çalışana eğitim verildi. Yılın en iyi projelerinin de ödüllendirildiği zirvede gelecek yılın yol haritası da çıkarıldı. Yıldız Holding bünyesinde her yıl gerçekleştirilecek bir geleneğin de ilk adımı olan zirve, gelecek yıllarda da devam edecek.

Bilal Kaafarani’nin liderliğinde gerçekleşen zirvenin program akışında, 2013 yılı boyunca verilen “Mutlu bir an” için Kalite, “Birbirimizin ve başkalarının tecrübelerinden öğrenelim”, “Yalnız değilsiniz: Bu yolculukta birlikteyiz” ve “Hedefimiz Sıfır Hata” mesajları iç ve dış panelistlerin katılımlarıyla vurgulandı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Global İnovasyon ve Kalite Grup Başkanı Ali Ülker’in açış konuşmasını yaptığı zirvede Toyota Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkanı Sezgin Sağlam ve Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, kendi iş pencerelerinden kalite ve sıfır hatayı anlattı.

İlk yıl için 19 fabrikada gerçekleştirilen Kalite Hareketi çerçevesinde, fabrikalardaki aydınlatmaya, kablo kanallarının değiştirilmesinden kaynak noktalarının düzeltilmesine kadar bir çok alanda çalışmalar yapıldı. Sadece fabrikalarda, dünyanın üçte birini çevreleyecek kadar kuş ağı montajı gerçekleştirildi. Fabrikalar için organize edilen Kalite Günleri çerçevesinde 5.912 m2 çadır kurulup, 6.500 km yol kat edilerek, 8.250 çalışanın katılımıyla 19 organizasyon yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üretim, bakım, Ar-Ge ve kalite ekiplerini Crowne Plaza Asia’da toplayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Global İnovasyon Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding’in değerler çalışması yapıldığında “Kalitede Birinciyiz” vurgusunun en üst sıralarda çıktığını hatırlattı. Kalitenin Yıldız Holding’de uzun yılların birikimi olduğuna işaret eden Ülker, bunu şöyle bir örnekle açıkladı:

Fabrikadaki bekçiden başlayarak her kademede ki yetkili kaliteden sorumludur
“Sabri Bey Anadolu’ya gönderdiği ürünlerin kırık geldiğine dair şikayet almaya başlayınca ürünleri yerine ulaşana kadar takip etmeye karar vermiş. O zaman bisküviler teneke kutulara konuyor. Hamallara yüklenip ambara gönderiliyor. Hamal yüklendiği kutuları ambara deviriyor. Bisküvilerin bir kısmı orada kırılıyor. Sonra ambardan alınıp gemilere yükleniyor. Bir kısmı da orada kırılıyor. Ürün yerine ulaşana kadar paramparça oluyor. Sabri Bey, bunları gördükten sonra bir kamyon alarak ürünleri kendi imkanlarıyla gönderme kararı almış. Sabri Bey için hedef her zaman sıfır hata oldu. Ama teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin sistemler tek başına yeterli değil. Her şey insanda bitiyor. Fabrikanın kapısındaki bekçi dahil herkes kaliteden sorumludur.”

Üretimi durdurma yetkisi çalışanda
2013 yılında Kalite Hareketi’nin yeniden lanse edildiğini kaydeden Ali Ülker, hareketin birçok lokasyonda çok kısa zamanda benimsendiğinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Üretim esnasında tespit edilen kusurlu bir durumu durdurma yetkisinin bizzat çalışana verildiğine dikkat çeken Ülker, “Ülker’in gücü dağıtım, satış, pazarlama diyebiliriz ama esas başarı tüketicimizdeki yüksek güven ve itibardır. Problemler olacaktır ama çözümü ne kadar hızlı bulabilirsek gönüllü müfettişlerimiz olan tüketicilerimizi o kadar mutlu ederiz. Bunu muhafaza etmek için de her gün yenilenmeliyiz. Hatalı maddeyi daha fabrikaya sokmadan bertaraf edebilirsek işe 1-0 önde başlamış oluruz. O yüzden bu çalışmalar çok önemli” şeklinde konuştu.

Ülker Çikolata Fabrikası 2013 Kalite Şampiyonu
Ülker Çikolata Fabrikası’nın, 2013 yılı “Şampiyon Fabrika” ödülünü aldığı zirvenin, ikinci günü workshoplar ve gelecek dönemin yol haritasının belirlenmesi, 10.000 çalışanın eğitilmesi sürecinde görev alacak İç Eğitmenlerin sertifika töreni ile tamamlandı. Ülker Çikolata Fabrikası’nın ödülünü Genel Müdür Hüseyin Sevim ve Kalite Sağlama Şefi Işıl Karabacak, Ali Ülker ve Bilal Kaafarani’nin elinden aldı. Holdingin 2014 yol haritası operasyon, kalite ve Ar-Ge ekipleri tarafından “hep birlikte” planlandı.

REKLAM ALANI