Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Üç haftada milyon dolarlık yatırım aldılar 2014’te üçe katlayacaklar

Üç haftada milyon dolarlık yatırım aldılar 2014’te üçe katlayacaklar
22 Şubat 2014 08:08
A+
A-

dogukan_dudaroglu_pelin_bedirhanoglu

İki genç girişimcinin kurduğu Doktorburada.com Temmuz 2013 itibariyle faaliyete geçmesine rağmen, milyon dolarlık bir fonu toplamayı ve verdiği “online doktor randevu hizmeti” konusunda kapsamını genişletmeyi başardı. Yatırım bankacılığı alanında çalışırken içlerindeki girişimci ruhunun ağır basmasıyla işten ayrılan Doğukan Dudaroğlu ve Pelin Anlı Bedirhanoğlu Doktorburada.com’u e-sağlık tarafındaki ihtiyacı fark ettiklerinde kurdular.

Doktorburada.com, 7/24 online doktor randevusu alınabilen tamamen ücretsiz bir platform. Kurucu ortaklar Doğukan Dudaroğlu ve Pelin Anlı Bedirhanoğlu’nun Türkiye’de online randevu konusunda herkesin kullanacağı bir platform haline getirmek istedikleri Doktorburada.com üç hafta gibi kısa bir sürede 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilk aldıkları yatırımın en az 2-3 katı kadar yabancı yatırım almayı hedefliyor. Türkiye’de aktif olan veya Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen, özellikle sağlık sektörü ile ilgilenen, internet tarafında uzman önemli fonlarla şimdiden görüşmeye başlayan şirket, 2014 başında ilk aldığı yatırım tutarını 2-3’e katlayacak.

400 milyon dolarlık fonu yönetiyorlardı

Yatırımcı ararken sağlık sektöründen deneyimli isimlere başvuran ekibin yatırımcıları arasında Türkiye sağlık ve ilaç sektöründe üst düzey yöneticilik yapan bireysel melek yatırımcılar bulunuyor. Daha önce Garanti Yatırım bünyesinde farklı şirketlere sermaye yatırımlarının yapılması için 400 milyon dolarlık bir fonu yöneten bir ekipte yer alan girişimciler, sağlık ve diğer sektörlerden kişilerle görüşerek 3 hafta gibi kısa bir sürede yatırım sürecini tamamladılar.

İnternet çağında telefonla doktor randevusuna son

Doktorburada.com, internet çağında doktor randevuları için hala asistanlarla telefonda 2-3 kere görüşmek gerektiğinin fark edilmesi üzerine kuruluyor. Kurumsal hayatta ve özellikle açık ofis ortamında, doktor randevusu almak için kalkıp toplantı odasına gitmeniz gerekiyor ki ofisteki sessiz ortamda ziyaret sebebiniz duyulmasın. Kurucu Ortak ve Genel Müdür Doğukan Dudaroğlu “İşte bu dönemde fark ettik ki özellikle açık ofiste doktor randevusunu telefonda almak çok zor bir iş ve bunu dijitale taşımak artık bir ihtiyaç” şeklinde konuşuyor.

Dünyada benzer modelleri inceleyen girişimciler, Amerika’da son 3-4 senedir çok başarıyla işleyen bir model olduğunu, Avrupa’da ve Ortadoğu’da da online randevu sistemleri oluşmaya başladığını fark etmeleri üzerine “Bizler bu işi layığıyla Türkiye’de nasıl yapabiliriz” diye araştırmaya koyuluyorlar.

Halihazırda Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarıyla, klinikleriyle ve yüzlerce özel muayenehane ile anlaşan Doktorburada.com’u kullanarak binlerce doktordan randevu almak mümkün.

Mobil uygulama ve diğer hizmetler de yolda

Kurucu Ortak ve Genel Müdür Doğukan Dudaroğlu “2013 başında şirketi kurarken kapı kapı muayenehane gezip doktorlara sistemi ve yapacaklarımızı anlatıp dahil olmaları için ikna etmeye çalışıyorduk. Bugün geldiğimiz noktada ise ayda ortalama 100 doktor sitemizde yer alıp hizmetlerimizden faydalanmak için kendileri başvuruyorlar” diyerek 2014 sonu itibariyle Türkiye’nin tüm büyük şehirlerinde aktif hale gelmek istediklerini vurguluyor. Online randevu konusunda Doktorburada.com’un tüm Türkiye’de pazar hakimi haline gelmesini hedefleyen girişimciler, bu konuda alacakları yatırıma oldukça güveniyor.

Doktorburada.com halihazırda hem trafik olarak, hem de kullanıcı sayısı olarak her ay yüzde 100 büyüme gösteriyor. Doktor sayısını en az 3’e katlamak  ve Doktorburada.com kullanıcı sayısının yüzde 100’lerde olan aylık büyüme hızının devam etmesini sağlamak da diğer önemli hedefler arasında. 2014 başından itibaren Doktorburada.com mobil web sayfası ve mobil uygulamaları da devreye alınacak. Uzun vadede ise online randevu hizmetinin yanı sıra farklı e-sağlık hizmetlerinin de kullanıcıların talepleri doğrultusunda sunulması ve dijital sağlık alanında Doktorburada.com’un lider kuruluş olması hedefleniyor.

Nasıl çalışıyor?

Doktorburada.com, kullanıcıların ücretsiz ve üye olmadan yararlanabileceği bir platform. Doktorburada.com’dan özel hastane ve doktor muayenehanelerine ulaşılabiliyor. Doktorburada.com üzerinden kullanıcılar; lokasyon, branş ve sigortaya göre doktor araması yapabilir, doktor hakkında bırakılan hasta yorumlarını ve doktor özgeçmiş bilgilerini inceleyebilir ve kendilerine en uygun uzman doktoru bulabilirler.

Özel muayenehanelerle, kliniklerle ve özel hastanelerle yapılmış olan teknik entegrasyon sayesinde kullanıcılar, doktorların uygun saatlerini görerek; telefon trafiği yaşamadan, ücretsiz, 7/24 ve tek tıkla randevu alabilirler.

Bu sayede kullanıcılar, çağrı merkezlerinde beklemeden, telefonla görüşmek durumunda kalmadan, diledikleri doktorun özgeçmişini inceleyip, randevuya gittiği doktorlarımız tarafından onaylanan diğer hasta yorumlarını okuyup, kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri doktordan tek tıkla randevu alabiliyor.

 

REKLAM ALANI