Dolar 32,5151
Euro 34,7963
Altın 2.423,76
BİST 9.754,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Türkiye’nin kredi notunu güncellemedi

Türkiye’nin kredi notunu güncellemedi
06 Aralık 2014 09:32
A+
A-

moodys
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini açıkladı.

Türkiye’ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık’ta yapması beklenen Moody’s’in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

“Moody’s bu açıklamayı Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme takviminin 5 Aralık 2014 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Açıklama, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir” ifadelerine yer verilen açıklamada, Türkiye, İsveç ve Azerbaycan’ın kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi.

Moody’s’in söz konusu derecelendirme takvime göre ağustos ayında yapması beklenen güncellemeyi de yapmaması eleştirilere neden olmuştu. Kuruluş, böylece 2014 yılında Türkiye’nin kredi notunun güncellenebileceği 3 tarihin 2’sinde herhangi bir değerlendirme yapmamış oldu.

Merkezi New York’ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü en son 11 Nisan tarihinde yapılan güncellemeyle “durağan”dan, “negatif”e çevirirken, “Baa3” olan kredi notunu teyit etmişti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI