Dolar 32,3864
Euro 34,9916
Altın 2.323,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasının sonuçları açıklandı

Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasının sonuçları açıklandı
27 Haziran 2017 11:49
A+
A-

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 Benchmark araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Yapılan analizlere göre, Türkiye’nin en iyi işverenlerinin başarısı, çalışanlara verilen değer ile doğru orantılı. En İyi İşveren şirketlerde, çalışanların yüzde 88’i yaptığı işten gurur duyduğunu söylüyor. Bu faktörü, yüzde 85 oranıyla takım ruhu, yüzde 81 saygı, yüzde 80 güvenilirlik ve yüzde 78 ile hakkaniyet kavramları izliyor.

Great Place to Work Enstitüsü, 5 kıtada ve 56 ülkede tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerleri inşa etmek konusunda destek veriyor. Çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunan Great Place to Work Enstitüsü, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu felsefesi gibi boyutların analiz edildiği bu araştırmalarda kurum kültürü inceleniyor. Sadece çalışan değil, yönetici perspektifinden de tüm İK uygulamalarına bakılarak çalışanların güven duyguları, hissiyatları ve algıları araştırılıyor. Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan ve önemli verilerin elde edildiği son çalışma, Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 Benchmark araştırması. Araştırmaya 92 şirket katıldı, 57.000 çalışan temsil edildi.

Çalışanlar iş yerinden gurur duymak istiyor

Analiz sonuçlarına göre, şirkete yeni katılan çalışanların hoş karşılanması, çalışanların şirketlerine önemli katkılarda bulunabileceklerine inanmaları, iş yerinin fiziksel güvenliği ve çalışanların başkalarına o şirkette çalışmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtmeleri en iyi işverenlerin en güçlü yönleri. Başlıca zayıf yönler ise şirket kazancının çalışanlara dengeli yansımaması, hak eden çalışanların yükselmemesi ve yöneticilerin adam kayırması şeklinde belirtiliyor.

Çalışan odaklı yaklaşım kurum kültürünü geliştiriyor

Culture Audit analizinde öne çıkan verilere göreyse Türkiye’nin en iyi işverenlerinin kurum kültürlerini geliştirmek için önem verdikleri faktörler arasında ilk iki sırada çalışanları dinlemek ve önemsemek geliyor.

Çalışana değer veren yönetici sayısı yüzde 7 arttı

Trust Index (Çalışan Anketi) analizinde, en iyi işverenlerde son 5 senede çalışanların algısına göre en fazla gelişim sağlanan alanların başında özel yan haklar geliyor. Bu alanda yüzde 10 ilerleme sağlandığı görülüyor. Ayrıca yöneticilerinin kendilerine insan olarak değer verdiğini söyleyen çalışanların yüzde 7 artması dikkat çekiyor.

Yüksek performansın sırrı kurum kültüründe saklı

Dünyada ve Türkiye’de kurum kültürünün geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Her yıl kurumların mükemmel bir iş yeri yaratabilmeleri için araştırmalar yapıp, şirketlerin kurum kültürlerinin ve yönetici davranışlarının geliştirilmesi için destek veriyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz etkinliklerle katkılarımızı artırıyoruz. Elde edilen başarıların kurumlara nasıl yansıdığını da gözlemliyoruz. 56 ülkede milyonlarca çalışanın katıldığı araştırmalarda, güvene dayalı bir kurum kültürünün, şirketlerin bütün faaliyetlerini doğrudan etkilediği görülüyor. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 Benchmark’ araştırması, şirketlerinin çok iyi bir iş yeri olduğunu düşünen çalışanların şirketlerinde 10 kat daha uzun süre çalışmak istediklerini gösteriyor. Ayrıca bir çalışan, şirketinin topluma değer kattığını düşündüğünde, işine severek gitmeye 20 kat daha yatkın oluyor.” dedi.

REKLAM ALANI