Dolar 32,3659
Euro 35,0042
Altın 2.325,73
BİST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye’nin En Büyük Araç Takip İhracatı

Türkiye’nin En Büyük Araç Takip İhracatı
16 Temmuz 2013 07:30 | Son Güncellenme: 16 Temmuz 2013 07:31
A+
A-

Levent Aydogan_2_

 Mısır, araçlarını izlemek için Türk teknolojisi Mobiliz’i tercih etti!

Türkiye’nin araç takip teknoloji lideri Mobiliz, yurt dışında önemli bir başarıya imza attı. Mısır’ın araç takip konusundaki tek yetkili kuruluşu ETIT (Egyptian Company For Tracking Services and Information Technology) ile gerçekleştirilen anlaşma ile 5 yılda 50 milyon doların üzerinde ihracat geliri elde edilecek.

Türkiye, gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı en kritik 10 teknoloji arasında sayılan araç takip sektöründe Mısır’a teknoloji ihracatı gerçekleştirdi. Türkiye’nin araç takipte teknoloji lideri Mobiliz, ortakları arasında Mısır Telekom’un da bulunduğu Mısır’ın araç takip konusundaki tek yetkili kuruluşu ETIT (Egyptian Company for Tracking Services and Information Technology) ile 5 yıllık bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma ile Mısır’daki tüm araç takip hizmetleri Mobiliz sistemi üzerinden sağlanacak. Mobiliz, sistem altyapısı ve yazılımları sağlarken araç telematik ünitelerini Türkiye’de yerli üretim yapan partneri Ortem’den tedarik edecek.

Ortadoğu Bölgesi’nin En Büyük Araç Takip Projesi

Mısır ile imzaladıkları anlaşmanın sektördeki önemine dikkat çeken Mobiliz Genel Müdürü Levent Aydoğan: “Mısır hükümeti tarafından araç takip konusunda başlatılan ilk projeyi bir Türk firması olarak almanın mutluluğu içindeyiz. Mobiliz olarak proje ortağımız Ortem’le birlikte, projenin büyüklüğü nedeniyle dünyanın önde gelen firmaları ile rekabet ederek bu başarıya imza attık. Önümüzdeki yıllarda, sözleşmede yer alan belirli koşullar sağlandığında, Türk teknolojisiyle Mısır’da araç takip sistemlerinin geliştirilmesi ve yerli üretimi için “know how” transferi de sağlayacağız” dedi.

Aydoğan sözlerine: “Mısır devletiyle gerçekleştirdiğimiz anlaşma sektör açısından bir ilk. 3 yıllık zaman diliminde 300 bin araç Mobiliz sisteminde takibe alınacak. İmza attığımız anlaşma bu boyutlarıyla Türkiye’nin yaptığı en büyük araç takip sistemi ihracatı ve aynı zamanda Orta Doğu bölgesinin en büyük araç takip projesi olacaktır” diye devam etti.

Hedef Bölge Liderliği

Türkiye’nin araç takip konusunda hem teknoloji hem de hizmet olarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen ve gelişen ülkesi olduğunu belirten Aydoğan: “Gelişmiş ülkelerin önemini uzun zaman önce fark ettiği bu sistemler, Türkiye’de de son yıllarda önemli bir ivme kazandı. 20 yıllık bir deneyimin sonucu ile kurulan Mobiliz olarak sektöre pek çok alanda liderlik ediyoruz.” dedi.

Mobiliz Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Tunca Akkaya da: “Gerçekleştirdiğimiz anlaşma sektör açısından önemli bir adım. Mısır’ın çevredeki diğer ülkeler tarafından dikkatle izlendiğini ve bu anlaşmanın bölgedeki yeni pazarlara açılımı hızlandıracağını umuyoruz. Hedefimiz 2014 sonunda, gelişmekte olan pazarlar Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yeni iş ortaklıkları oluşturarak sektörün bölgedeki en önemli oyuncularından biri haline gelmek.” dedi.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI