Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Ödülleri ile Buluştu

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Ödülleri ile Buluştu
15 Nisan 2014 10:52
A+
A-

En beğenilen şirketler

 14’üncüsü yayınlanan, GfK Türkiye tarafından hazırlanan, Adecco’nun ana sponsor, T-Systems’in co-sponsor olduğu “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri”  araştırmasına göre Koç Holding, 6 yıl aradan sonra En Beğenilenler Zirvesinin sahibi oldu. Koç Holding’in sürpriz sıçrayışı nedeniyle Turkcell yılın en beğenilen ikinci şirketi oldu. Üçüncülük ise yine Koç Topluluğundan Arçelik’in oldu. Araştırmanın ödülleri 14 Nisan’da Conrad Otel’de düzenlenen Opet’in etkinlik sponsoru olduğu özel bir gecede sahiplerine verildi.

2013 yılını iş dünyasını allak bullak eden, unutulmayacak bir yıl olarak değerlendiren Capital bu yıl ilk kez en beğenilen şirketlerin CEO’larına kendi şirketlerinin en çok hangi özelliğini beğendiklerini sordu. Koç Holding’i araştırmaya katılan 1.502 yönetici gözünde en beğenilen şirket yapan en önemli 3 özelliği bölgeye, ekonomiye iş gücü ve yatırımlarıyla katkısı, güvenilir şirket olması ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi oldu. 2013 yılının en beğenilen “ikinci” şirketi olan Turkcell’in araştırmaya katılan yöneticilere göre en beğenilen özelliği ise, bilgi ve teknolojiye yaptığı yatırımlar olarak ön plana çıktı. Turkcell’i seçenler ayrıca şirketi iletişim ve sosyal medya yönetimi ile pazarlama ve satış stratejilerindeki gücü nedeniyle de beğendiklerini belirtti. Listede bu yıl 3’üncü sırada yer alan Arçelik ise Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika olmak üzere 5 ayrı ülkede 14 üretim tesisiyle, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Sektöründe dünyanın önde gelen oyuncularından biri olan Arçelik’in dünya çapındaki 25 bin çalışanı tam bir uyum içinde çalışıyor. Araştırmaya göre Arçelik’in beğeni ligindeki başarısı da şirkete bağlı, çalışkan, yenilikçi, gayretli ve donanımlı insan kaynağından kaynaklanıyor.

Capital Dergisi adına GfK tarafından Ağustos 2013 tarihinde başlatılan araştırmanın saha çalışması 2 Eylül-5 Kasım 2013 tarihleri arasında online araştırma tekniği kullanılarak yapıldı.  Araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 8500 yöneticiyle online araştırma linki gönderildi. Toplamda 500’ün üzerinde şirketten 1502 yöneticinin katıldığı dev araştırmada Türkiye’nin En Beğenilen 20 Şirketi’nin yanı sıra 42 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi  katılımcıların şirketleri beğeni sırasına göre ağırlıklandırılarak belirlendi ve birinciler ödüle layık görüldü.

 Sinan Kılıçoğlu: “Başarılı şirket olmanın yolu BT yatırımlarını artırmakla doğru orantılı”

T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu araştırmaya katılan yöneticilere yöneltilenbilgi ve teknoloji yatırımları” kriterini şöyle değerlendirdi : Günümüzde şirketler, ürün ve hizmet kalitesi, finansal performans, müşteri memnuniyeti, inovasyon becerileri, çalışan memnuniyeti gibi kriterlere göre daha fazla değerlendiriliyor. Bu açıdan “En Beğenilen Şirketler” araştırmasında, yöneticilerin bu kriterlere daha fazla dikkat etmesi şaşırtıcı değil. Geçmişte BT yatırımlarının en beğenilen olma kriterlerinde, daha aşağı sıralarda yer aldığını düşünürsek BT yatırımlarının ideal şirket olma kriterleri arasında ilk 10’a girmesi bile oldukça önemli bir gelişme. Hatta bana göre bu alanda önemli bir bilincin oluştuğunun da bir göstergesi. Bu gelişmede, Türkiye’de BT şirketlerinin yaptığı çalışmaların ve tabii ki şirketlerin bu alana yaptığı yatırımların artmasının payı büyük.

Şunu da belirtmekte fayda var, sektörlerinin göz dolduran şirketlerinin hemen hemen her biri, artık müşteri memnuniyeti, inovatif şirket olma hatta finansal sağlamlık gibi konularda başarılı olmanın yolunun BT yatırımlarını artırmakla doğru orantılı olduğunun bilincinde.

 Tibet Eğrioğlu: “Adecco Türkiye  20.yılında  yatırımlarına devam ediyor ”

Gecede konuşma yapan Adecco Doğu Avrupa ve Türkiye Bölge  Direktörü Tibet Eğrioğlu; “Adecco Türkiye olarak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak açısından yatırımlarımızdan vazgeçmedik. Adecco Türkiye’nin kuruluşunun 20. yılında iki şirket daha kurarak iki önemli yatırıma imza attık.

Birincisi orta ve üst düzey finans pozisyonlarında seçme, yerleştirme hizmeti veren dünyadaki markalarımızdan birini, Badenoch&Clark’ı Türkiye’ye getirdik

Geçici İş ilişkisi Kanunun hala yürürlüğe girmemesine de değinen Tibet  Eğrioğlu, “İstihdamı her çıktığı ülkede %2 arttıran “Geçici İş İlişkisi “kanunu taslağı halen rafta duruyor. Bu kanun yürürlüğe girerse 3 yıla kadar çoğu bu salondaki değerli şirketler tarafından sağlanacak 500 bin civarında yeni iş yaratılacaktır ” dedi.

 Cüneyt Ağca : “Kendi sektörünün en beğendiği şirket olmak oldukça anlamlı”

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Opet’in akaryakıt sektörü birinciliği ile ilgili şunları söyledi; 22 yıllık genç bir şirket olarak ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödüle layık görülen markamız için bu yıl ilk kez, iş dünyasının ve kendi sektörünün en beğendiği şirket olmak oldukça anlamlı. Başarımızın böylesine değerli platformlarda taçlandırılması, bizlere gurur ve mutluluk verip motivasyonumuzu artırırken aynı zamanda sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bundan sonraki dönemde de aynı anlayışla fark yaratmaya, öncü ve yenilikçi konumumuzu korumak ve sürdürülebilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz.        Ödül Alan Şirketler :

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETİ KOÇ HOLDİNG
TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN İKİNCİ ŞİRKETİ TURKCELL
TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ÜÇÜNCÜ ŞİRKETİ ARÇELİK
AMBALAJ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ POLİNAS
AKARYAKIT DAĞITIMI VE MADENİ YAĞLAR SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ OPET
ARACI KURUM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ İŞ YATIRIM
BANKACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ GARANTİ BANKASI
BİLİŞİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ IBM
BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK
BİSKÜVİ-ÇİKOLATA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ETİ
BOYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MARSHALL
ÇİMENTO SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ AKÇANSA
DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BSH
DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ EREĞLİ DEMİR ÇELİK
ENERJİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ENERJİSA
E-TİCARET SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ GİTTİGİDİYOR
FAKTORİNG SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ YAPI KREDİ FAKTORİNG
HAZIR GİYİM VE MAGAZACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ LC WAIKIKI
ALKOLLÜ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ANADOLU EFES
ALKOLSÜZ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ COCA-COLA
İLAÇ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ NOVARTİS
İNŞAAT SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ENKA İNŞAAT
KARGO,NAKLİYE,LOJİSTİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BORUSAN LOJİSTİK
LEASING SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ YAPI KREDİ LEASING
MOBİLYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ IKEA
OLUKLU MUKAVVA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MODERN KARTON
ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MİGROS
OTEL VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ DİVAN OTEL
OTOMOTİV SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MERCEDES-BENZ TÜRK
PAKETLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ PINAR
REKLAM AJANSI BİRİNCİSİ MEDINA TURGUL DDB
SERAMİK VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ECZACIBAŞI VİTRA
SİGORTA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ALLIANZ SİGORTA
SÜT VE SÜTLÜ MAMÜLLER SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ SÜTAŞ
TEKNOLOJİ MARKET TEKNOSA
TEKSTİL SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ KORDSA
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ TURKCELL
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ UNILEVER
TURİZM VE ACENTE SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ETS TUR
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ ARÇELİK
OTOMOTİV YAN SANAYİ BOSCH
YAZILIM DANIŞMANLIĞI IBM
YÖNETİM DANIŞMANLIĞI MCKINSEY
DENETİM HİZMETLERİ PWC
REKLAM ALANI