Dolar 32,3675
Euro 34,9594
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye’de KOBİ’lerin e-ticarete katılımı düşük

Türkiye’de KOBİ’lerin e-ticarete katılımı düşük
19 Ocak 2016 11:56
A+
A-

KOBİ E-TİCARET

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 yılı sonu verilerine göre, Türkiye’nin nüfusu 77 milyona yaklaştı. TÜİK’in diğer bir verisi ise ülkemizdeki internet kullanım oranı 2015 sonu itibariyle yüzde 55,9 olduğunu ortaya koyuyor. Bu nüfus ve kullanım oranları göz önünde bulundurulduğunda e-ticaretin ülkemizdeki durumunun çok da iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz.

Nitekim Türkiye’de 14 bin e-ticaret sitesi olduğundan bahsedebiliriz. 77 milyon nüfusa karşılık 12 milyon e-ticaret müşterisinin bulunduğu ortalama sepet tutarı 201 TL seviyesinde.

Bu da e-ticarette gidilecek epey yol olduğunun en açık göstergesi.

Bu bağlamda eğitime önem veren yapısı ve bunu kendisine hedef alan Ticimax her sektörden işletmenin kaliteli bir altyapıya sahip olmaları için önemli yatırımlara imza atarak e-ticaretin yaygınlaşması için destek oluyor.

Cenk_C__ig__demli

Ticimax, KOBİ’lere yönelik e-ticaret eğitimlerine başlıyor.

Toplam işletme sayısı ve istihdamdaki büyük paylarından dolayı KOBİ’ler ülke ekonomisinde önemli bir role sahip. Bununla birlikte KOBİ’lerin en önemli sorunları arasında finansman ve nitelikli işgücü bulunuyor. KOBİ’lerin e-ticarete girişinde de yaşadıkları bu sorunlardan dolayı, nitelikli işgücü için Ticimax devreye giriyor ve bu firmalara yönelik ücretsiz e-ticaret eğitimlerine başlıyor.

Dört hafta olan eğitimler haftanın bir günü ve tüm gün olarak sürecek.

Eğitimin başlıca konuları e-ticarette başarı faktörleri, dijital pazarlama, Google adwords,e-posta pazarlama ve ödeme sistemleri olarak belirlendi.

Eğitimlere ilişkin bir değerlendirme yapan Ticimax Genel Müdürü Cenk Çiğdemli, “Tüm KOBİ’lerin sadece bir e-ticaret sitesi açmalarını değil,işlerini destekleyerek her birinin büyük başarı hikayeleri yazmalarını hedefliyoruz. Minimum bütçe ile en doğru e-ticaret ve reklam yönetimi nasıl yapılır? İşte, bunu KOBİ’lere anlatacağız “dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI