Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye ve İsviçre ilişkileri 2014’te hız kazanacak!

Türkiye ve İsviçre ilişkileri 2014’te hız kazanacak!
03 Aralık 2013 13:16
A+
A-

Kardex

 İsviçre ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmanın yöntemini İsviçre Başkonsolos Vekili John Ruhoff anlattı.

Dünyanın önde gelen otomatik depolama sistemlerinin İsviçreli dev üreticisi Kardex Remstar’ın 140. kuruluş yıldönümü, İsviçre Başkonsolosluğu ve İsviçre Ticaret Odası’nın katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında duyuruldu. Türkiye ve İsviçre arasındaki ticari ilişkilerin geldiği noktanın değerlendirildiği toplantıda, 2014 yılına dair hedefler konuşuldu.

İsviçre Başkonsolos Vekili John Ruhoff ile İsviçre-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Doğan Taşkent’in konuşmacı olarak katıldığı basın toplantısı Ceylan Intercontinental’de gerçekleşti. Ruhoff, iki ülke arasındaki ilişkilerin Lozan Anlaşması’na kadar dayandığını ve hep iyi gittiğini belirterek başladığı sözlerine, “Şu anda 400 adet İsviçre şirketi 20.000 adet iş yaratmış durumda ancak bunu yeterli görmüyoruz ve çok daha fazla potansiyel olduğunu biliyoruz. Dizayn, bilgi birikimi, teknoloji açısından rol model olan İsviçre’nin, Türkiye ile daha fazla ortak girişimlerde bulunması için çalışıyoruz. Türkiye’nin 2023 hedefinde sizinle birlikte olmak ve tüm deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz” şeklinde devam etti.

İsviçre-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Taşkent de, kuruldukları ilk günden bu yana iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin geliştirilmesi için çok çeşitli adımlar attıklarını, işadamlarına kolaylık sağlayacak girişimlerde bulunduklarınıifade ederek: “Biz, üzerimize düşen görevin farkında olarak Türkiyeli ve İsviçreli işadamlarının karşılıklı daha iyi ilişkiler geliştirmesi ve yatırımlarını artırması için çaba sarf ediyoruz. İsviçre Türkiye’ye yatırım yapan en büyük 10 ülkeden biridir. İsviçre’deki kobiler ve orta boy şirketler yeni pazar arayışına girdiği zaman Türkiye hem lokasyon hem de yeniliğe açıklık anlamında son derece elverişlidir. Zaten yıldan yıla büyüyen ticari faaliyetler bunu kanıtlıyor. İsviçre Ticaret Odası olarak Kardex Remstar’ı daha fazla destekleyecek ve 2014’ün getireceği fırsatları değerlendirerek nasıl daha fazla katma değer yaratacağımızı düşüneceğiz.” diye konuştu. Taşkent aynı zamandaekonomik ilişkilerin gelişmesinde her iki ülkede de faaliyet gösteren şirketlerin büyük katkısı olduğuna değinerek, 2014’ün önceki yıllardan çok daha verimli geçeceğine olan inancını dile getirdi.

Türkiye’ye güvenen Kardex hedef büyütüyor

Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olmaktan gurur duyduklarını belirten Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, “Türkiye’nin lojistik ve perakende sektörünün gelişmesi her açıdan büyük önem taşıyor, ayrıca artan pazar kapasitesine inancımız tam. Biz de bu gelişen ekonomiye katkıda bulunarak her geçen gün biraz daha hedef büyütüyoruz. 2013’ü bir önceki yıla göre yüzde 100 büyüme ile kapattık. 2014 yılında Türkiye için daha büyük hedefler koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl 140. yaşını kutlayan Kardex, 26 ülkede müşterilerine otomatik depolama ve arşivleme çözümleri sunuyor. 1873’te başlayan yolculuğumuzu, 2014’e ulaştırmanın mutluluğunu yaşarken müşterilerimizin değişen ihtiyaçları için teknolojinin olanaklarından faydalanarak çözümler buluyoruz. Kardex Türkiye olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz  diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI