Dolar 32,4673
Euro 34,8120
Altın 2.478,60
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Türkiye üç buluşla Cenevre fuarında

Türkiye üç buluşla Cenevre fuarında
31 Mart 2014 06:28
A+
A-

cenevre fuariTürkiye, Cenevre’de düzenlenecek olan Uluslararası Buluşlar Fuarı’na Prof. Dr. Bülent Oran’ın “Kalıcı total yapay kalp cihazı”, Burak Yılmaz’ın “Yeni nesil DNA ve gen sentezi yöntemi geliştirilmesi” ve Tolga Erden’in “Patlayan şeker üretim yöntemi ve cihazı” buluşlarıyla temsil edilecek.

İsviçre’nin Cenevre kentinde 42’ncisi düzenlenecek fuara bu sene 45 ülkeden 700 buluşçunun katılması bekleniyor. Türk Patent Enstitüsü buluş ve yeni ürün sahiplerine tanıtım, pazarlama imkanı sağlamak, uluslararası arenadaki yenilikleri takip etmek ve yerli buluşların uluslararası tanıtımını yapmak amacıyla uluslararası fuara üç Türk buluşçuyla gidiyor.

Fuar 2-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Fuarda temsil edilecek olan “Kalıcı total yapay kalp cihazı” son dönemde kalp yetmezliği gelişmiş ve artık kalp nakli programına alınmış hastalar için geliştirildi. Cihazın tasarımında teknik olarak fırçasız eşzamanlı servo elektrik motorlarının değişik türlerinin tüm avantaj ve dezavantajları dikkate alındı. “Yeni nesil DNA ve gen sentezi yöntemi” ile de uzun ve yüksek kaliteli genler magnetic mikropartüküllerin üzerinde tek ve çift zincirli DNA talebe göre birlikte sentezlenebiliyor. Gen sentezi sırasında DNA’yı okuyarak eş zamanlı sentez kontrolü de yapılabiliyor. “Patlayan şeker üretim yöntemi ve cihazı” da ulusal ve uluslararası patenti alınmış olan makine ve yöntem sayesinde, sektör için önemli ürünlerden biri olan granül patlayan şeker ve asıl inovasyon olan şekilli patlayan bonbon üretilebiliyor. Dünyada bir başka benzeri olmayan şekilli patlayan bonbon, konvansiyonel bir bonbonun şekline ve patlayan şekerin efektine sahip bir füzyonu içeriyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI