Dolar 32,3697
Euro 34,9552
Altın 2.325,66
BİST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye melek yatırımda Avrupa 5’inciliğine çıktı

Türkiye melek yatırımda Avrupa 5’inciliğine çıktı
01 Temmuz 2017 11:03
A+
A-

TBAA Başkanı Baybars Altuntaş, “Avrupa’nın 5’inci melek yatırım devi haline gelen Türkiye, 2016 yılında Fransa, Rusya ve İtalya’yı sollayarak müthiş bir atılım yaptı” dedi.

Türkiye melek yatırımda Avrupa 5’inciliğine çıktı

 

Türkiye’deki melek yatırım pazarı büyümesini sürdürüyor. 2012’de ilk 30 ülke arasında yer alamayan Türkiye, Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı’nın (EBAN) açıkladığı son rapora göre, 2016’da 5 basamak birden yükselerek 5’inci sıraya çıktı. Rapora göre ilk 4 ülke İngiltere, İspanya, Almanya ve Finlandiya olarak sıralandı.

Sonuçları DÜNYA’ya değerlendiren Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı Baybars Altuntaş, İspanya’nın Malaga şehrinde 2016 yılı Avrupa Melek Yatırım İstatistikleri ve Compendium Raporu’nun açıklandığını hatırlattı. Bu rapora göre, Türkiye’nin 5 basamak birden yükselerek Avrupa’nın en büyük 5’inci büyük melek yatırım pazarı haline geldiğini dile getiren Altuntaş, “İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Almanya’dan sonra Avrupa’nın 5’inci melek yatırım devi haline gelen Türkiye, 2016 yılında Fransa, Rusya ve İtalya’yı sollayarak müthiş bir atılım yaptı. 2012 yılında EBAN’ın yönetim kurulu üyesi olduğumda, Türkiye’nin adı ilk 30 ülke içinde dahi geçmiyordu.

Şimdi, nereden nereye dedirtecek bir başarıyı hep beraber paylaşmanın sevincini yaşıyorum. Geçen yıl, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Borsa İstanbul’da yaptığı bir konuşmayı hatırlıyorum: ‘Türkiye, melek yatırımcılıkta Avrupa’nın ilk 3 ülkesi arasına girecek’ demişti. Gerçekten de neredeyse girdik bile. İşin daha ilginci, Avrupa Birliği’ne almadıkları Türkiye, erken aşama sermaye piyasalarında AB üyesi 25 ülkeyi sollamış durumda” dedi.

Pazar 9.8 milyar euroya ulaştı

Rapora göre, Avrupa’da 2016 yılı içinde erken aşama yatırım pazarı 9.8 milyar euroya ulaşmış durumda. Bir önceki yıl bu rakam 7.5 milyar euroydu. 2016 yılında tüm Avrupa’da melek yatırımcı sayısı 312 bin 500’ü buldu. Yaptıkları toplam yatırım sayısı ise 38 bin 230. ABD ile kıyaslandığında bu rakam Amerika’nın yüzde 27’sine denk geliyor.

REKLAM ALANI