Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Türkiye Finans’a CIO Ödülü

Türkiye Finans’a CIO Ödülü
15 Aralık 2013 08:32
A+
A-

Türkye finans
Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, teknolojik dönüşümdeki başarısıyla CIO dergisi tarafından verilen CIO Ödülü’nü almaya hak kazandı. Esma Sultan Yalısı’nda yapılan törende ödülü banka adına Türkiye Finans Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek aldı.

Öncü çalışmalarıyla katılım bankacılığına yön veren Türkiye Finans, Türkiye’nin en başarılı bilgi ve iletişim teknolojileri projelerine verilen CIO Ödülü’nün sahibi oldu. 11 Aralık’ta Esma Sultan Yalısı’nda yapılan törende ödül alan tek katılım bankası olan Türkiye Finans, 10 milyon doları altyapı ve bina yatırımı olmak üzere, içinde barındırdığı sistemlerle toplam 25 milyon dolarlık teknoloji yatırımı yaparak oluşturduğu Veri Merkezi ile CIO Ödülü’ne layık görüldü. IT projelerinde başarılı sonuçlar elde etmiş, doğru araç ve yöntemleri uygulamış, kurumsal karlılığı artırmayı başarmış CIO’lara verilen ödülü, Türkiye Finans Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek aldı.

Kesintisiz hizmet vermek üzere tasarlanan Türkiye Finans Veri Merkezi 2011 yılı sonunda tamamlandı. Veri merkezlerinde dünya çapında standardizasyonu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Uptime Institute tarafından verilen Tier III Tasarım ve Tier III İşletme sertifikaları bulunan Türkiye Finans Veri Merkezi, Tier III İşletme sertifikasını alan Türkiye’deki ilk ve tek veri merkezi olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde iş sürekliliği alanında geçerli uluslararası standart ISO 22301 sertifikasını alan Türkiye Finans, bu sertifikayı dünyada alan tek İslami finans kurumu olmasının yanı sıra Türkiye’de almaya uygun görülen ilk ve tek banka oldu.

Türkiye Finans Veri Merkezi hakkında bilgi veren Türkiye Finans Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek, “ Yüzde 84.5 sanallaştırma oranı ile ülke lideri konumunda olduğumuz Veri Merkezimizle üst üste önemli başarılara imza atıyoruz. Veri Merkezimiz, Tier III standartlarında, tam yedekli ve yüksek teknolojik özelliklere sahip bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Bu sertifikayı almak için, son kontroller yapılırken gerçek zamanlı olarak şalterleri kapattık. Kaynakların yedeklerinin kesintiye uğramadan çalışmaya devam ettiği denetlendi ve sertifikayı almaya uygun görüldük” dedi. Sürdürülebilirlik çerçevesinde Veri Merkezi’nin % 50 enerji tasarrufu sağladığını söyleyen Öbek, “Veri Merkezimizde enerji verimliliğine büyük önem verdik. Şu anda kapasitesinin 1/3’üne yakın yüklü olan Veri Merkezimiz, tam yüklü hale geldiğinde PUE değeri 1.3’ün de altında gerçekleşiyor olacak. Şu anda yıllık 200.000 Amerikan Doları enerji tasarrufu sağlanıyor. Böylelikle karbon ayak izimizi yarı yarıya düşürdük. Ayrıca insan sağlığına verdiğimiz önem doğrultusunda başka hiçbir veri merkezinde olmayan bir egzoz sistemi kullanıyoruz. Yangın olduğu takdirde veri merkezine basılan gazın boşaltımı hızlı bir şekilde yapılabiliyor” diye konuştu.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk de, “Teknolojik dönüşümün hızına yetişemeyen kurumlar, hele finans gibi ekonominin lokomotif sektöründe faaliyet gösteriyorlarsa, rekabet güçlerini kaybederler. Türkiye Finans olarak biz de bu sebeple teknolojiye büyük yatırım yapıyoruz. Veri Merkezimize yaptığımız bu yatırımın karşılığını da ödüller ve sertifikalar ile alıyoruz. Kesintisiz hizmetimizle sağladığımız müşteri memnuniyeti de bankamıza artı değer kazandırıyor” dedi.

REKLAM ALANI