Dolar 32,3256
Euro 35,0914
Altın 2.298,82
BİST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Türkiye Enerji ve Altyapı Finansmanı Konferansı” başladı

“Türkiye Enerji ve Altyapı Finansmanı Konferansı” başladı
13 Mart 2014 14:27
A+
A-

Alperhakanyuksel“Euromoney Seminerleri ve Proje Finansmanı Dergisi tarafından düzenlenen – 7. Yıllık Türkiye Enerji ve Altyapı Finansmanı Konferansı”, ana sponsorlarından Akbank’ın desteğiyle 12 – 13 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Bu yıl İstanbul Swiss Otel The Bosphorus’da gerçekleştirilen ve ana sponsorlarından birinin Akbank olduğu Euromoney konferansı kapsamında enerji yatırımlarından, altyapı yatırımlarına ve hukuksal çerçeveye kadar pek çok farklı konu değerlendirildi. Konferansa ekonomi yönetiminden temsilcilerin yanı sıra, finans, hukuk, inşaat ve pek çok farklı sektörden üst düzey yöneticiler ve temsilciler katıldı. Konferans kapsamında ayrıca Türkiye’nin enerji ve altyapı stratejilerini değerlendiren sunumlar yapıldı.

Konferansla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbank Kurumsal Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, önümüzdeki süreçte gerek ekonomik büyüme gerek Türk Bankacılık sistemi için proje finansmanı işlemlerinin öneminin devam edeceğini vurguladı. Yüksel “2013 yılı, enerji ve altyapı yatırımları ile ilgili olarak çok sayıda işlemin devreye alındığı oldukça hareketli ve başarılı bir yıl niteliğinde idi.   Son aylarda uzun vadeli yatırım kararları ile ilgili olarak belirli bir yavaşlama gözlense de, yılın ikinci yarısında iç ve dış piyasalardaki gelişmelere de bağlı olmak kaydıyla uzun vadeli yatırım kredilerinde ivmelenme bekliyoruz. Piyasada bu yıl enerji piyasasında özellikle EÜAŞ varlıklarının özelleştirilmesini, altyapı tarafında ise havalimanı – liman ve yat limanı alanlarında takvime düşecek olan ihaleleri takip edecektir. Takvime düşmesi beklenilen büyük hacimli ve doğru işlemler için bankacılık sektöründe yeterli likidite ve iştah bulunmaktadır. Bu işlemlerin devreye alınmasında geçtiğimiz yıllarda da olduğu üzere öncelikli olarak dengeli risk paylaşımlarının oluşturulabilmesi ve bankaların karşılayabileceği makul vade yapılarına sahip olmaları oldukça önem arz edecektir“ dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: