Dolar 32,5291
Euro 34,9081
Altın 2.423,47
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

 Türkiye ekonomisi açık krizde

 Türkiye ekonomisi açık krizde
04 Mayıs 2016 09:48 | Son Güncellenme: 04 Mayıs 2016 09:49
A+
A-

Ekonomiye güven sert düştü

Franklin Templeton’dan Michael Hasenstab, Türkiye, Rusya, Güney Afrika ve Venezuela ekonomilerinin, açık bir biçimde krizde olduğunu söyledi.

Franklin Templeton’dan Michael Hasenstab Youtube üzerinden yayınladığı videoda gelişmekte olan piyasaların artık büyüme merkezli bir fırsat sunmadığına ilişkin görüşün “büyük bir hesap hatası” olduğunu savundu. Templeton geçtiğimiz Ekim ayında gelişmekte olan piyasalarda son bir kaç on yılın fırsatı bulunduğuna dair bir rapor yayınlamıştı.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Hasenstab gelişen piyasalara hakkındaki konuşmasında, “Geçtiğimiz aylarda biraz da olsa istikrarın tekrar görülmeye başlanması ve piyasaların aşırı tepki göstermiş olabileceğinin biraz da olsa kabullenilmesiyle gelişen piyasalara dair görüşümüz konusunda cesaretlendik. Bu gelişmeler, geçtiğimiz aylarda bulunduğumuz gelişmekte olan ülkelerde 10 yılda bir rastlanabilecek muazzam fırsatın gerçekleşmesi için ortam hazırlıyor.” dedi.

Hasentab, piyasaların Endonezya, Malezya ve Meksika konusunda ağır biçimde aşırı tepki verdiği görüşünü yeniledi. Türkiye, Rusya, Güney Afrika ve Venezuela ekonomilerinin, petrole fazla bağımlı olmaları veya tutarsız politikalar izlemelemelerinin kötü politik uygulamalarla birleşmesi nedeniyle “açık bir biçimde krizde” olduğunu söyledi. Hasenstab, “Gerçek kriz ve algılanan kriz arasındaki farkın anlaşılması gerektiğini” ifade etti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI