Dolar 32,5191
Euro 34,7905
Altın 2.420,90
BİST 9.716,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Türkiye, bölgesel büyümenin merkez üssü

Türkiye, bölgesel büyümenin merkez üssü
19 Nisan 2013 16:12
A+
A-

SGF

Ernst & Young’ın küresel ekonomik büyümenin öne çıkan merkezlerinde düzenlediği ‘Strategic  Growth Forum’un buyılki durağı İstanbul olacak. Küresel büyümenin stratejik üssü olarak sekiz merkezi seçen Ernst & Young, 2013 yılı içindeki konferanslar dizisini Güney Afrika’nın ardından İstanbul’da sürdürecek. Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yapacağı ‘Stratejik Büyüme Forumu Türkiye 8-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya’da hızlı ve sürdürülebilir büyümenin merkezi olan, yatırımların cazibe merkezi haline gelen ve bölgesel finansal üs olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul, yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Ernst & Young’ın Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen CEO’larını, girişimci, yatırımcı, danışman ve devlet liderlerini biraraya getireceği ‘Stratejik Büyüme Forumu Türkiye 2013’te, Türkiye’nin önündeki fırsatlar, sektörlere özel stratejiler, yatırım hedefleri ve İstanbul’un bölgesel finans merkezi vizyonu başlıca konular olarak öne çıkacak.

Ernst& Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, Türkiye’nin Stratejik Büyüme Forumu’nun düzenlendiği ülkelerden biri olmasının önemine dikkat çekerek, “Türkiye, çevresindeki bütün ülkeler ekonomik ve siyasi kriz yaşarken, istikrarını koruyarak bölgesel büyüme üssü haline geldi. 2008yılından bu yana etkisini gösteren ekonomik krizin etkisini en az hisseden ülkelerden biri olan Türkiye, aynı zamanda bölgede barışı sağlamaya yönelik attığı adımlarla geleceğe yönelik fırsatlar için en fazla potansiyel taşıyan ülkelerden biri olduğunu gösterdi” diye konuştu.

8-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında The Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleştirilecek olan etkinliğin açılış gününde Ernst &Young’ın “Türkiye’de Yatırım Ortamının Çekiciliği” konulu araştırmasının sonuçları da açıklanıyor olacak. “İstanbul Küresel Bir Finans Merkezi Olabilir mi?” ve “Türkiye’de İş Yapmanın Kültürel Yönleri – Türkiye’deki İş Ortamını Anlamak” başlıklı paneller çerçevesinde Türkiye’nin ekonomi performansı değerlendirilecek.

Etkinliğin ikinci gününde ise kadın girişimcilerle ilgili mini panelin ardından, “Girişim Sermayesi: Gelecek İçin Kaynak Yaratmak –Girişim Sermayesinin Dönüşümsel Gücü” başlıklı panel düzenlenecek. Günün diğer iki panelinde ise “Avrasya’nın Türkiye’ye Bakış Açısı” ve “Sonraki Adım? Türkiye’nin Sürdürülebilir Büyümeyi Koruma Stratejisi” konuları tartışılacak.

REKLAM ALANI