Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Turkcell’in “kadın projeleri” Birleşmiş Milletler’de dünyaya örnek gösterilecek

Turkcell’in “kadın projeleri” Birleşmiş Milletler’de dünyaya örnek gösterilecek
03 Mart 2013 10:41 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:27
A+
A-

Koray Öztürkler 5

Turkcell’in eğitimde, istihdamda, iş ve aile yaşamında, kadınlar için var olan eşitsizlikleri azaltma hedefiyle yürüttüğü sosyal sorumluluk programları Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya örnek gösteriliyor. ‘Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ne imza atan ilk Türk teknoloji şirketi Turkcell’i, 5-6 Mart’ta gerçekleştirilecek uluslararası oturumlarda; Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler temsil edecek.  Öztürkler, ilk günkü açılış panelinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un kapanış konuşması seansında yer alacak.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Birleşmiş Milletler Kadın Ofisi (UN Women) tarafından organize edilen “Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri” (Women’s Empowerment Principles – WEP) etkinliğinde Türkiye’yi temsil edecek. İsviçre ve Avustralya Hükümetleri’nin ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler’de bu sene 5. kez gerçekleşen oturumlarda, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şirketin “kadın odaklı” öncü projelerini  BM’ye üye ülke temsilcileri, iş dünyasının önde gelen isimleri, akademisyenler ve STK yöneticilerine anlatacak.

Turkcell, BM Genel Sekreteri ile aynı etkinlikte

Etkinliğin ilk gününde İsviçre’nin ABD büyükelçisi Paul Seger’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde konuşma yapacak olan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, ikinci günde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un kapanış konuşmasının yer aldığı seansta konuşacak.

Öztürkler, “Turkcell’in en önemli sosyal sorumluluk odaklarından biri kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği sağlamak. Teknolojimizle, yarattığımız istihdamla, sosyal sorumluluk projelerimizle kadınların gündelik ve ekonomik hayattaki yerlerini güçlendirmek için birçok başarılı projeye imza atıyoruz.  2 yıl evvel, Birleşmiş Milletler’de Kardelenlerimiz’i anlatmış ve tüm dünyaya örnek gösterilmiştik. Kısa bir süre zarfında Ekonomiye Kadın Gücü’nü hayata geçirdik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirme kampanyalarına imza attık. Bu konuda söyleyecek bir hayli sözümüz var ve Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlendirilmesi etkinliklerinde Türkiye’yi temsil etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

5. Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri Etkinliği (5th Annual Women’s Empowerment Principles) hakkında:

Tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, BM bünyesindeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi ile BM Küresel İlkeler Birimi’nin işbirliğiyle bu sene 5. kez gerçekleşen etkinlik; BM ülke temsilcileri, iş dünyasının liderleri, STK öncüleri ve akademisyenleri buluşturuyor. Etkinliklerin sonucunda özel sektörün, inovatif yaklaşımları benimseyerek kadınlar için ekonomik ve sosyal hayatta fark yaratması hedefleniyor.

REKLAM ALANI