Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türk Telekom, İkitelli OSB’nin Teknoloji Danışmanı oldu

Türk Telekom, İkitelli OSB’nin Teknoloji Danışmanı oldu
28 Mart 2014 07:13
A+
A-

İKİTELLİ OSB

Türk Telekom, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ile “Teknoloji İşbirliği Anlaşması” imzalayarak Organize Sanayi Bölgesi’nin Teknoloji Danışmanı oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında teknolojik işbirliği anlaşmaları ile Organize Sanayi Bölgelerinin teknoloji danışmanı olan Türk Telekom,  bu kez de İkitelli Organize Sanayi Bölgesi için kolları sıvadı. Türk Telekom ile İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) arasında işbirliği protokolü 25 Mart 2014 Salı günü düzenlenen törenle imzalandı. Törene, İstanbul Valisi ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Mutlu, Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı ve iki kurumun üst yöneticileri katıldı.

Türk Telekom, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ile imzaladığı anlaşma kapsamında OSB iletişim altyapısını fibere dönüştürüyor, teknoloji işbirliği ile başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmelere avantaj sağlayacak teknoloji çözümleri sunuyor. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom,  teknolojik iletişim altyapısı ve katma değerli genişbant ürünleri ile İşletmeleri buluşturuyor.

İkitelli OSB’ye dünya standartlarında teknoloji desteği

Türk Telekom bu işbirliği ile İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelere ileri teknolojik altyapısı üzerinden teknoloji çözümleri ile iletişimde hız ve verim kazandırarak, kuruluşların zorlu pazar koşullarında daha güçlü hale gelmelerine destek olmayı hedeflemektedir.

Türk Telekom’un teknolojik altyapısı üzerinden sunacağı katma değerli hizmetler, maliyetleri düşürürken, sunduğu uçtan uca kurumsal çözümlerle bölgedeki işletmelere, sanayicilere kesintisiz ve katma değerli hizmetlerle hız ve rekabet avantajı sağlayacaktır.

Bölgedeki işletmelerin rekabet güçleri artacak

İmza töreninde konuşan Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom’un müşterileri için dünya standartlarında,  katma değeri yüksek, kaliteli iletişim hizmetleri sunmayı hedeflediğini belirterek, “Sanayicilerimizin global pazardaki rekabet gücünü artırmak ve ülkemiz ekonomisine yatırım ve istihdam anlamında daha verimli katkı sağlayabilmelerine destek olmak için organize sanayi bölgelerine büyük bir önem veriyoruz. Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına teknolojik altyapımız, gelişmiş ses ve genişbant çözümlerimiz ile hız ve verim kazandırmayı, böylece rekabet güçlerini daha da yükseltmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Türk Telekom olarak uzman kadrolarımızla müşterilerimize teknoloji danışmanlığı yapıyor, gelişmiş fiber optik altyapımız üzerinden sunduğumuz uçtan uca teknoloji çözümlerimiz ile onların iş ortağı olarak yanlarında yer alıyoruz” dedi.

Bu kapsamda, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ile imzalanan teknoloji işbirliği anlaşmasının,  şimdiye kadar Organize Sanayi bölgeleri ile yapılan işbirliği projelerinin en geniş kapsamlısı olduğunu ifade eden Akarca, “Müşterilerimizin hayatına değer katacak yeni ürün ve hizmetler sunmak için yatırımlarımızı gelecekte de sürdüreceğiz” diye konuştu.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı da imza töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki 281 adet OSB’nin sayısal veriler olarak en büyüğü olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ticaretin, üretimin, istihdamın başkenti durumundadır. Ülkemizdeki en yüksek katma değerin yaratıldığı İkitelli OSB’miz artık gelişen teknoloji ve yapılan Ar-Ge çalışmaları başkanlığımız ve hükümetimizin teşvikleri ile eğitimde, teknolojide yaptığı çalışmalar ile ülke ekonomisine katkısı çok önem arz etmektedir. İçinde barındırdığı 37 adet sanayi sitesindeki sektör çeşitliliği olarak İkitelli Organize Sanayi Bölgesi artık bir dünya lideri konumuna gelmiştir.

Kurumumuz ile Türk Telekom yaklaşık 5 yıldır işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmektedir. Geçen bu 5 yıllık süre zarfında çözüm ortaklığı zeminindeki işbirliğimiz sayesinde katılımcılarımıza hızla gelişen ve dönüşen telekomünikasyon teknolojileri ile ilgili birçok toplantı düzenlenmiş, söz konusu bu toplantılarla katılımcılarımızın bu hizmetlerden daha etkin yararlanmalarının zemini oluşturulmaya çalışılmıştır.

Kurumumuzun kuruluş amaçlarından biride katılımcılarımızın gelişen teknoloji ve yeniliklerden etkin bir şekilde faydalanarak üretim ve ticaret kabiliyetini artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda ülkemizin en büyük iletişim şirketi ile birlikte çalışma kararımızın ne derece isabetli bir karar olduğunu her gün teyit etmekteyiz. İşbirliğimizin gelişerek devam etmesini ümit etiğimi belirterek imzaladığımız anlaşmanın kurumlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

27 bin işletme ile 200 bin nüfuslu dev sanayi bölgesi

İstanbul’da, yaklaşık 700 hektarlık bir alanda yer alan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yaklaşık 27 bin 301 işletme faaliyet gösteriyor. Oluşturduğu 200 bin kişilik istihdam ile Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde, ağırlıklı olarak metal, otomotiv ve plastik sektörlerinden işletmeler faaliyet gösteriyor.

 

REKLAM ALANI