Dolar 32,5704
Euro 34,9776
Altın 2.421,86
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Türk sanayinin en büyük çevre ödülü İlko ilaç’ın

Türk sanayinin en büyük çevre ödülü İlko ilaç’ın
06 Haziran 2013 09:18 | Son Güncellenme: 06 Haziran 2013 09:19
A+
A-

 Odultoreni_foto

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasında İlko İlaç’ın üretim tesisleri  ‘Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi’ seçildi.  İlko İlaç Genel Müdürü Hatice Öncel 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sunulan ödül için ‘Çok gurur duyduk. Bu ödül çevreyi  koruma ve geliştirme  kapsamında yaptığımız yatırım ve faaliyetlerimizde bizim için büyük bir teşvik unsuru olacak .’ dedi.

 Yürüttüğü tüm çalışmalarda ‘Yüksek Kalite Politikası’ doğrultusunda hareket eden İLKO İlaç, çevre bilinci konusundaki başarısını belgelendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği ve başvuruların titizlikle değerlendirildiği  ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasında, İlko İlaç ‘Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi’ ödülünü kazandı.

İlko İlaç’ın ödülü Dünya Çevre Gününde Ankara’da düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı görkemli törende verildi.

İlko İlaç adına ödülü alan Genel Müdür Hatice Öncel şu açıklamayı yaptı:

‘Gelecek nesillere daha refah bir dünya bırakmak, sürdürülebilirlik ve karbon ayak izimizi minimum seviyelerde tutmak bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle ilaç sektöründe Anadolu’da yapılan en büyük yatırım olma özelliğine sahip tesisimizde daha kuruluş aşamasında enerji ve operasyonel verimliliği arttırıcı, çevre kirliliğini önleyici yönde altyapımızı oluşturduk.  Ancak bu doğrultuda çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı kesintisiz sürdürmeye devam ediyoruz.  Bu çabalarımızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tüm sanayi kuruluşları arasında yaptığı değerlendirmede takdir görmesi bize büyük mutluluk ve gurur verdi.’

Başvurular titizlikle değerlendirildi

Sektörde elli yıla yakın bir birikimle kurulan İLKO İlaç’ın ödül aldığı değerlendirmeye birçok sanayi kuruluşu katıldı. Değerlendirme, şirketlerin merkezi arıtma, atık yönetimi, baca gazı emisyonu, çevresel gürültü, iklim değişikliği uyumu projeleri, enerji geri kazanımı projeleri, çevre yönetim ve denetim organizasyonu, çevreye yönelik Ar-Ge projeleri, kalite yönetim sistemleri konularındaki performansları göz önüne alınarak yapıldı.

 

REKLAM ALANI