Dolar 32,3505
Euro 35,1028
Altın 2.309,84
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türk markalarını Dünya markası klasmanına taşıyacağız

Türk markalarını Dünya markası klasmanına taşıyacağız
10 Nisan 2013 22:26 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 20:57
A+
A-

ITEC

International Business School tarafından düzenlenen “Markam 2023 Zirvesi”, iş, siyaset ve sanat dünyasını Ankara’da bir araya getirdi. Zirvede, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY® adına özel bir oturum düzenlendi.

 Zirvede “TURQUALITY® ve Markalaşma” başlıklı bir konuşma yapan TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı İbrahim Şenel “TURQUALITY® ile küresel rekabet koşullarında kendi markalarıyla ayakta durabilen Türk markalarını önce bölgesel, sonra dünya markası klasmanına taşımak istiyoruz. Bölgesel anlamda lider markalarımız oluşmaya başladı” dedi.  

International Business School tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Marka Zirvesi “Markam 2023” temasıyla Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. “2023 Yılında Dünya Markası Olmak İçin Bugün Neler Yapılmalı?” sorusuna yanıt aranan, iş, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimleri biraraya getiren zirvede dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY® özel bir oturumda ele alındı. Zirvede “TURQUALITY® ve Markalaşma” başlıklı bir konuşma yapan TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, 2012 yılında genel ihracatın birim fiyatının 1,58 $/kg olarak gerçekleştiğini belirterek, TURQUALITY® Programı’nda yer alan firmaların ortalama ihraç birim fiyatının 2,34 dolar, bu firmaların sadece TURQUALITY® desteği kapsamındaki markalarıyla yaptıkları ihracatın birim fiyatının ise 3,28 dolar olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirebilmesi için birim ihraç fiyatını markalı, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün ihracatı ile gelişmiş ülkelerin birim ihraç fiyatları seviyesine yükseltmesi gerektiğini anlatan Şenel; “TURQUALITY®; klasik devlet yardımı programlarından farklı olarak, küresel marka olmanın uluslararası kabul görmüş evrelerine uygun bir şekilde tasarlanmış, odağında markalaşma olan bir iş yapma kültürüdür. TURQUALITY® ile küresel rekabet koşullarında kendi markalarıyla ayakta durabilen Türk markalarını önce bölgesel, sonra dünya markası klasmanına taşımak istiyoruz” dedi.

 Bölgesel anlamda lider markalarımız oluşmaya başladı

 TURQUALITY® Programı kapsamında Almanya, Rusya, İngiltere, ABD, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Orta Doğu’da ihracatlarında yüzde 100’ün üzerinde artış gösteren Türk firmaları olduğunu ifade eden Şenel şunları söyledi: “Bölgesel anlamda lider Türk markaları oluşmaya başladı. Colin’s Rusya’da kot pantolonun diğer adı noktasına gelmiş durumdadır. Ülker’in, Pınar’ın Körfez ülkelerinde, Arap Yarımadası’nda marka bilinirlikleri çok yüksek. Vitra İngiltere’de, Vesbo Vietnam’da kendi sektörleri itibariyle en çok bilinen markalar arasındadır. Beko İngiltere’de çok iyi bilinen bir Türk markası ve kendi ürün gruplarında pazar lideri veya ikincisi durumundadır. Efes, Vestel Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde çok bilinen ve pazar payları yüksek olan markalarımızdır.”
REKLAM ALANI