Dolar 32,5813
Euro 34,7803
Altın 2.507,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Turizm emekçileri 250 lira taksitle ev sahibi olacak

Turizm emekçileri 250 lira taksitle ev sahibi olacak
07 Ağustos 2015 12:08
A+
A-

turizm+emekcilerine

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı çalışma toplantısından turizm çalışanlarına müjdeli haberler çıktı. Başkan Türel, düşük gelirli turizm çalışanlarını kira öder gibi ev sahibi yapacak toplu konut projesine ilk kazmayı 2016 yılının ilk 6 ayı içerisinde vuracaklarını söyledi. TOKİ Başkanı Turan, 250-400 lira taksitle olacak bedelleri turizm emekçilerinin evlerine taşındıktan sonra ödeyeceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye bürokratları, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibi katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Menderes Türel, “Arama konferansı diyebileceğimiz bir çalışmayı gerçekleştirdik. Birlikte yapacağımız çok önemli projeleri masaya yatırdık. Çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantının neticesinde daha önce kamuoyunda paylaştığımız alt gelir gurubu turizm çalışanlarına konut projesini artık başlatma aşamasına geldik” dedi.

5 BİN KONUT YAPILACAK

Projenin öncelikli olarak tespit edilen alanlarda ilk etapta 5 bin konut olarak başlatılması konusunda mutabakata vardıklarını anlatan Türel şu bilgileri verdi: “Arazi çalışmalarının sonuçlandırılması en erken 5-6 ayı bulabilir. Tabi biz bu arada zaman kaybetmeyeceğiz, proje çalışmalarını tamamlayacağız. Arazi sorunlarının çözülmesi, proje çalışmalarının da tamamlanmasıyla TOKİ Başkanlığımızla birlikte 2016 senesinin ilk 6 ayında kazmayı vurmak suretiyle turizm çalışanları için konut üretmeye başlayacağız.”

SEÇİMDEN ÖNCE VE SONRA YAPACAĞIZ DEMİŞTİK

Projeye çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Türel, “Seçimlerden önce ve seçimlerden sonra turizmde çalışan dar gelirli emekçilerimize ucuz taksitlerle ev sahibi yapabilme imkânı sunacağız demiştik. Bunun ilk adımını Sayın TOKİ Başkanımızın destekleriyle başlattık. Toplantıda yine Antalya’nın önemli turizm projelerine kavuşması konusunda çalışmalar yürüttük. Toptancı Hal alanının genişletilmesiyle ilgili neler yapılabileceğini görüştük. Antalya için Antalyalılar için çok verimli bir çalışma oldu” diye konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ DE YAŞATILACAK

Türel şunları kaydetti: “Bu çalışma esnasında TOKİ’nin yeni çalışma anlayışının sadece konut üretmek değil, mahalle kültürünü yaşatarak, bütün sosyal donanımlarıyla yeni konutlar üretmek olduğuna bir kez daha şahit oldum. Bu çok önemli. Sadece konut değil, mahalle kültürünü yaşatan şehirlerin yaşayan bir organizma olduğunu hissedeceğimiz projeleri TOKİ’yle hayata geçireceğiz. TOKİ’nin bu felsefesinin önemli şekilde yerleştiğini görmek bize ayrıca büyük mutluluk verdi.”

250 LİRA TAKSİTLE EV

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da şu açıklamayı yaptı: “Sayın Başkanımızın ısrarla üzerinde durduğu, Lütfi Elvan Bakanımızın da Ankara’da ısrarla söylediği turizm çalışanlarının ev sahibi olmasıyla ilgili ön çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu ve bekleyen diğer projeleri yerinde görmek ve tespit etmek için Antalya’ya geldik. 2 saat süren verimli bir çalışma oldu. İlk etapta 5 bin konutluk birkaç arazi üretme noktasında çalışma yaptık. Ürettiğimiz konutları turizm sektöründeki alt gelir grubu emekçilere vereceğiz. Proje üst gelir grubunu kapsamıyor. Alt gelir grubu turizm çalışanları kira öder gibi ev sahibi yapacağız. 250 ile 400 lira arası bir taksitle, hem de bu bedeli evlerine taşındıktan sonra ödemek kaydıyla ev sahibi yapacağız.”

TOKİ’nin artık yeni bir konsept, yeni bir mimari anlayışla çalıştığının altını çizen Turan, “Yöresel mimari yöresel taşların kullanıldığı bir semt olma özelliği taşıyan projeler üzerinde çalışıyoruz. Başkanımızın da bu konuda çok iyi yetişmiş bir ekibi var. Çok değerli katkıları olacağı kanaatindeyim. Bu anlamda çalışmalarımız diğer vilayetlere göre daha kolay olacak.”

 

REKLAM ALANI