Dolar 32,5195
Euro 34,7843
Altın 2.502,09
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

TÜGİK üyeleri, TÜGİK Zirvesi 2013’te buluştu

TÜGİK üyeleri, TÜGİK Zirvesi 2013’te buluştu
26 Mayıs 2013 12:06
A+
A-

TUGIK-1

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun TÜGİK Zirvesi 2013 etkinliği NG Güral Afyon Wellness & Convention’da gerçekleştirildi. 300’e yakın TÜGİK üyesinin katıldığı zirvede, TÜGİK’in gelecek dönem hedeflerinin tespit edilmesi hedefiyle özel bir Arama Çalıştayı da gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu zirveye onur konuğu olarak katıldılar.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), 2013 senesinin ikinci yarısına yönelik yeni hedeflerini ve yol haritasını belirlemek amacıyla “TÜGİK Zirvesi 2013”ü gerçekleştirdi. TÜGİK’e bağlı federasyon ve dernek başkanlarının da aralarında bulunduğu 300’e yakın TÜGİK üyesinin katılımıyla NG Güral Afyon Wellness & Convention’da düzenlenen zirve, iş dünyasından önemli konukları da ağırladı. TÜGİK Zirvesi 2013’te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu onur konuğu olarak yer aldılar.

Zirve kapsamında, TÜGİK’in gelecek dönem hedeflerinin tespit edilmesi ve yürütülecek çalışmalara fikir birliği içerisinde yön verilmesi hedefiyle geniş katılımlı bir Arama Çalıştayı da gerçekleştirildi. TÜGİK’e bağlı federasyon ve dernek başkanlarının TÜGİK Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte katıldıkları çalıştay, üyeler arası ticaretin bir sonraki seviyeye taşınması ve daha güçlü bir sinerji oluşturulmasına yönelik yakın ve orta vadeli planlamaya zemin oluşturacak.

TÜGİK Zirvesi 2013’ün açılışında bir konuşma yapan Erkan Güral, TÜGİK’in 7 federasyon, 72 dernek ve 500’ün üzerinde farklı sektörde faaliyet gösteren 10.000 üyesi bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye ekonomisinin nabzını yakından ve en güncel şekilde tuttuklarına dikkat çekti. Güral, faiz maliyetlerinin ekonominin hızlanmasına engel teşkil ettiğini söyledi: “Faiz maliyetlerinin mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmesi gerekmektedir. Türkiye’deki işletmelerin %98’ini oluşturan KOBİ’ler istihdamın %76’sını sağlıyor, ihracatın %30’unu geçekleştiriyorlar. Fakat kullanılan kredilerin sadece %5’i KOBİ’ler tarafından kullanılıyor. Kredi faizleri düştüğü takdirde bu oran yukarı çıkacak ve KOBİ’ler yatırıma yöneleceklerdir. Küçük işletmelerin %15, büyük işletmelerin %7 gibi faiz oranlarıyla kredi kullanıyor olması kabul edilemez bir durumdur.”

Erkan Güral: “Doğu ve Güneydoğu’ya yapılacak yatırımlar, Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki yolunu en az 5 yıl kısaltacaktır.”

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, çözüm sürecinin ekonomik getirilerine de değindi: “Çözüm süreci sonrasında bölgenin ekonomik anlamda uçacağına inanıyoruz. Bölgede faaliyet gösteren TÜGİK’e bağlı derneklerimiz, diğer bölgelerdeki derneklerimize yatırım ve ticaret anlamında bilgi ve destek temin etmeye başladılar. Doğu ve Güneydoğu’ya yapılacak yatırımların, Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki yolunu en az 5 yıl kısaltacağına inanıyoruz.”

TÜGİK Zirvesi 2013’te onur konuğu olarak yer alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada gençlerimizi ve kadınları girişimciliğe özendirmenin önemine dikkat çekerek, “Zengin bir ülke olmak için girişimciliği desteklemeliyiz,” dedi. TOBB Başkanı, girişimciliğin yanı sıra yenilikçilik ve hedef pazarların doğru belirlenmesinin de Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye’nin yoğun ticaret yapmadığı Asya ve Güney Amerika ülkelerine açılmanın önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Türk girişimcisinin başaramayacağı hiçbir şey yok,” dedi.

Zirvenin diğer onur konuğu SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ise meslek yaşantısından dikkat çekici anekdotları paylaştığı konuşmasında aile şirketleri ve girişimcilik konularına değindi. Konukoğlu, “Girişimci olan insanın aynı zamanda iyi bir idareci olması gerekir. İş hayatında merdivenleri birer birer çıkmak lazım. Böylece insan hedeflediği yere hazmederek yükselir,” dedi. TÜGİK Zirvesi 2013’te yaptığı konuşmada aile şirketlerinin yaşadığı sorunlara da değinen Konukoğlu, “Şirket sahiplerine önerim, çocuklarını iki yıl süreyle başka bir şirkette çalıştırmalarıdır. Böylece çocuklar emir almayı ve neticede empati yapmayı öğrenebilirler. Bu da tüm iş yaşantılarını olumlu etkiler,” dedi.

TÜGİK Zirvesi 2013, NG Güral Afyon Wellness & Convention’da özel olarak düzenlenen gala gecesiyle sona erdi. TÜGİK üyeleri Ayça Varlıer’in konseriyle başlayan gecede Coşkun Sabah’ın mükemmel performansı ve unutulmaz şarkılarıyla keyifli saatler geçirdiler. 

TUGIK

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: