Dolar 32,5766
Euro 34,7968
Altın 2.510,43
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

TİM Kolombiya Ticaret Heyetine İzmirli başkan

TİM Kolombiya Ticaret Heyetine İzmirli başkan
12 Kasım 2016 17:52 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2016 17:53
A+
A-

tim

Türk ihracatçısı için önemli iş fırsatları sunan ve potansiyel pazar niteliğinde olan Kolombiya’ya yönelik yeni iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması ve pazar payının arttırılması amacıyla düzenlenen Kolombiya Ticaret Heyeti’ne 10 farklı sektörden 14 firma katıldı. Heyete Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleriİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu başkanlık etti.
Gıda, mobilya, inşaat malzemesl, elektrik ve elektronik, bilişim, maden, enerji ve nakliye sektörlerinden önemli temsilciler Kolombiya’nın önce Bogota ardından Medellin şehirlerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

Bogota’da gerçekleştirilen heyet çerçevesinde yapılan iş görüşmeleri son derece verimli ve potansiyeli yüksek olarak gerçekleşti. Yaklaşık 8 saat içerisinde 80 civarında ikili görüşme yapıldı. Bunlar içerisinde anlaşmaya yakın olanlar olduğunu söylemek mümkün.
Kolombiya tarafında Invest In Bogota, Fenalco ve ProColombia’nin desteklediği organizasyona Türkiye’de Beşiktaş’ın da formasını terleten Kolombiyalı efsanevi kaleci Oscar Cordoba’nın da katılması hem Kolombiya hem Türkiye tarafında büyük mutluluk yarattı.

Cordoba yaptığı açıklamada “İki ülkenin benzerliği, sıcaklığı ve birbirine ihtiyacı bu kadar fazlayken daha fazla ihracatın önünde engel bulunmamalı” dedi.

Türk heyetine başkanlık eden EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ise; Kolombiyalı iş insanlarının gösterdiği sıcaklık ve ilgi için teşekkür ederken bu ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Türk Hava Yolları’nın doğrudan uçuşlarıyla Kolombiya’nın artık daha yakın bir ülke haline geldiğine işaret eden Tarakçıoğlu, “Türkiye İhracatçılar Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında dünyadaki dostlarımıza Türkiye’nin güçlü bir ticari partner olmaya devam ettiği mesajını vermek için Ticaret Heyeti Organizasyonlarına ağırlık verdi. Biz de, Kolombiya’da Türkiye’nin güçlü bir ticari partner olduğu mesajını Kolombiya iş dünyası ile paylaştık. İzmir’den benim dışında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Ertan, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürleve YK Üyesi Kadir Tezel’de heyette yer aldı” diye konuştu.

T.C. Bogota Büyükelçisi Engin Yürür, Kolombiya’nın önümüzdeki 50 yıl içerisinde çok daha ekonomisi güçlü bir ülke haline geleceğini, Türkiye ile ilişkilerin daha da güçlenmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edecekleri sözünü verdi.

Sonrasında Kolombiya İnovasyon şehri Medellin’e giden Türk Heyeti Antique Eyalet temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerin ardından yoğun ve sonuç odaklı ikili görüşmelere geçti.
5 saat kadar süren görüşmelerin ardından yapılan yaklaşık 65 görüşme sonrası Türk İhracatçıların da yüzler gülüyordu.

REKLAM ALANI