Dolar 32,3684
Euro 34,9873
Altın 2.324,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

TESK’ten düşük faizli kredi çağrısı

TESK’ten düşük faizli kredi çağrısı
02 Kasım 2014 10:49 | Son Güncellenme: 02 Kasım 2014 10:50
A+
A-

Bendevi PalandökenTESK Başkanı Palandöken bankalara, emekliliği gelen ve prim borçlarının yapılandırmasına gidecek esnaf ve sanatkarlar için bankalar emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emekliliği gelen ve prim borçlarının yapılandırmasına gidecek esnaf ve sanatkarlar için bankaların emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi vermesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, torba yasa ile getirilen borçların yeniden yapılandırılması hakkından 20 milyon kişinin yararlanabileceğini belirtti.

Yasanın çıkmasına rağmen vatandaşların büyük çoğunluğunun bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumda olmadıklarını ifade eden Palandöken, bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol yapabilecek banka ya da bankalara çok önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Palandöken, konfederasyon olarak bankalarla görüştüklerini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yapılanmanın gerçekleşmesi ile devlet alacağını alacak. Bankalar kredi verecek. Emekliliği gelmiş olan vatandaşlarımız ise emekli olacak. Yani burada kaybeden olmayacak. Yapılması gereken tek şey emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için bankaların emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi vermesi. 2011 yılında Ziraat Bankası ile yapılan protokolden 61 bin 571 kişi kredi kullandı. Biz de 2011 yılındaki gibi kredi kullanılabilmesi için SGK ile uygun görülecek banka yada bankalar ile protokol yapılmasını bekliyoruz.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI