Dolar 32,6005
Euro 34,8189
Altın 2.493,24
BİST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

“Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratma”

“Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratma”
19 Temmuz 2013 12:06 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2013 12:08
A+
A-

Wecreatechemistry

BASF, “We create chemistry world tour” ile nasıl kimya yarattığını anlatacak

“Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratma” hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren dünyanın lider kimya şirketi BASF, şirket bünyesinde nasıl kimya yaratıldığını göstermek amacıyla hayata geçirdiği We create chemistry world tour – Biz kimya yaratıyoruz Dünya Turu kapsamında Ağustos ayında İstanbul’da özel bir organizasyon gerçekleştirecek. Şirketin ürün geliştirdiği sektörler arasından seçilmiş on alandaki çözümlerin tanıtılacağı sergide, basın mensuplarından, müşterilerinden ve STK temsilcilerinden meydana gelen farklı gruplar bir araya gelecek.

 

Kimya sektörü; yaşam kalitesi, beslenme, doğal kaynakların / çevrenin ve iklimlerin korunması gibi konularda geliştirdiği inovatif ve sürdürülebilir çözümlerle dikkat çekerken; BASF yetkilileri de inovasyonun uzun vadeli başarılarının anahtarı olduğunu belirtiyor. İnovasyon alanında sahip olduğu gücü gelecekte ortaya çıkması öngörülen global sorunlara çözüm sunmak amacıyla kullanan BASF bünyesinde ekonomik başarı, sosyal sorumluluk ve çevresel koruma ile bir bütün olarak ele alınıyor.

 

Rakamlarla BASF’de Ar-Ge

 

BASF, 2011 yılında 1.6 milyar Avro seviyesinde gerçekleşen Ar-Ge harcamalarını 2012 yılında 1.7 milyar Avro’ya çıkarttı. Bu artışın temelinde, BASF’nin araştırmayı global pazarlar ve müşteri endüstrilerine daha yakın bir şekilde yeniden yapılandırma hedefi yer alıyor. 2012 yılında pazara 250’den fazla yeni ürün sunan BASF’nin araştırma birimi, 2012 yılında yenilikçi gücünü de yeni bir performans seviyesine yükseltti.

 

Dünyadaki tüm BASF şirketleri bünyesinde Ar-Ge departmanlarında faaliyet gösteren çalışan sayısı 2011 yılında 10.100 kişi iken, 2012’de bu sayı %3.9 oranında artış göstererek 10.500’e yükseldi. Söz konusu çalışanlar tarafından hali hazırda 3000 farklı projenin yürütüldüğü BASF çatısı altında teknoloji, Ar-Ge ve inovasyonla güçlendirilerek kimya sektörüne öncülük ediliyor.

 

REKLAM ALANI