Dolar 32,3679
Euro 34,9608
Altın 2.325,51
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Şubat ayı 2013 fiyatlarıyla araç almak için bir fırsat’

‘Şubat ayı 2013 fiyatlarıyla araç almak için bir fırsat’
16 Şubat 2014 14:18
A+
A-

U

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, mart ayından itibaren 2014 model yılı araçların devreye girmeye başlayacağını ve yeni fiyat pozisyonlarının oluşacağını belirtti

 Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, mart ayından itibaren 2014 model yılı araçların devreye girmeye başlayacağını ve yeni fiyat pozisyonlarının oluşacağını belirterek, “2013 model yılı araçların geçen yılın şartlarındaki avantajlı fiyatlarla satıldığı ender günler yaşanıyor. Bu da müşterilerimizin ellerini çabuk tutmaları için bir fırsattır” dedi.

Dacia Yeni Logan MCV’nin lansmanında soruları yanıtlayan Aybar, ocak ayında 2013 model yılı binek araçların 2013 şartlarıyla satıldığını belirterek, bu yüzden bu ayın pazar açısından aslında bir gösterge olmadığını ve eldeki stoklarla ilgili bir yönetim tarzının satışları etkilediğini söyledi.

Şubat ayının da 2013 model araçların satışıyla geçeceğini aktaran Aybar, “Mart ayından itibaren artık 2014 model yılı araçlar devreye girmeye başlayacak; yeni fiyat pozisyonları oluşacak. 2013 model yılı araçların geçen yılın şartlarındaki avantajlı fiyatlarıyla satıldığı ender günler yaşanıyor. Bu da müşterilerimizin ellerini çabuk tutmaları için bir fırsattır” diye konuştu.

Araç fiyatlarının serbest rekabet ortamında her markanın kendi durumuna göre değiştiğini dile getiren Aybar, “Neticede yüzde 10-15 civarında bir fiyat farkı oluştu. Bu fiyat farkı, 2014 model yıllarında kaçınılmaz olarak kurun etkisiyle oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Sektörün kur farkının getirdiği ek maliyeti üstlendiğini ve daha net planlar yapabilmeleri için kurlarda istikrarın önemli olduğunu vurgulayan Aybar, burada şu anda belli bir istikrarın gözüktüğünü ve bu şekilde gitmesinin en azından önlerini görmeyi sağlayacağını söyledi.

 “Siyasi ve makroekonomik istikrarın pazara yansıması pozitif olur” 

İbrahim Aybar, ocak ayında toplam pazarın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 daraldığına işaret ederek, özellikle mart ve nisan aylarında pazardaki gerçek daralmanın boyutunu görme imkanı olacağını ifade etti.

Yıl sonu için 700 bin adetlik pazar beklentisini koruduğunu aktaran Aybar, yüzde 20’lik bir daralmanın şu anda rahatlıkla konuşulabileceğini dile getirdi.

Mart ayı sonundaki seçimlerden sonra pazarda bir istikrar sağlanıp sağlanamayacağına ilişkin soru üzerine Aybar, “Bu soruyu şu anda cevaplandırmak çok zor. Yerel seçimler yaşayacağız. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Genel seçimler erkene alınacak mı alınmayacak mı konusu da hala bilinmezliğini koruyor. Dolayısıyla her şeyden önce Türkiye’de siyasi ve makroekonomik istikrarı hepimiz hissettikçe, bunun pazara yansıması pozitif olur; bunu dört gözle bekliyoruz” açıklamasını yaptı.  Aybar, hafif ticari araçlardaki daralmada ÖTV, K Belgesi, denetimler ve güzergah sınırlaması gibi sebeplerin yanında makro bir nedenin de olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de insanların kişi başı alım gücü arttıkça, yani zenginleştikçe, hafif ticariden bineğe doğru bir kayma oluyor; daha konforlu ve daha prestijli araçları tercih etme alternatifleri ortaya çıkıyor. Diğer faktörlerle de birleşince bineğe geçişin daha hızlı olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ticari araç üretimi çok önemli bir pay ifade ediyor. Bu yüzden bunun devamlılığı Türkiye’deki pazarının canlılığına yakinen bağlı. Burada artık bir dip oluştu. Hafif ticari araçların üretiminde yeni ihtiyaçların gerektirdiği çözümler sağlandıkça orada da artış olabileceğini ümit ediyorum.”

Dacia Yeni Logan MCV  

Dacia; Yeni Sandero, Yeni Sandero Stepway, Lodgy, Dokker ve Yeni Duster’dan sonra fiyatı küçük, kendisi büyük bir station wagon olan Yeni Logan MCV ile başarısını sürdürmeye hazırlanıyor. Geniş ailelerin ekonomik çözümü olan Yeni Logan MCV, hem özel hem profesyonel kullanıma yönelik olarak dikkati çekiyor.

2006 yılındaki lansmanından bu yana Logan MCV, 40 ülkede yaklaşık 340 bin adet satış gerçekleştirdi. Türkiye’de ise lansmanı yapılan 2007 yılından itibaren 32 bin adet satış gerçekleştirildi. Satış rakamlarından aldığı güç ile Dacia, Türkiye’de Yeni Logan MCV’yi pazara sunuyor.

Her ihtiyaca cevap veren, sağlam bir aile otomobili olan Yeni Logan MCV geniş bir iç hacim ve 573 litre ile sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip bulunuyor.

Yeni Logan MCV Türkiye’de iki motor seçeneği ile sunuluyor. Bunlar 1.2 16v 75beygir benzinli ve 1.5 dCi 75 beygir dizel motor seçenekleri ile tercih edilebiliyor. Yeni Logan MCV 19 Şubat 2014 tarihinde 33 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla ve tek donanım seviyesi (Ambiance) ile pazara sunulacak.

Bu arada 2013 yılında en fazla hatırlanan reklam olan Dacia’nın “Nurhayat reklamları”nın kahramanı Gupse Özay da Yeni Logan MCV’nin basın lansmanına katılarak Renault Mais Genel Müdürü Aybar’dan Dacia’nın bu yeni modeli hakkında bilgi aldı.

REKLAM ALANI